Leusden,
24
februari
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

Afslaan en tegenliggers: Turning Assist voorkomt botsingen

Afslaan en tegenliggers: Turning Assist voorkomt botsingen

Samenvatting

Links afslaan is gevaarlijker dan rechts afslaan, want je loopt het risico op een tegenligger te botsen. Turning Assist houdt een oogje in het zeil en grijpt in als dat nodig is.

Jij mag dan een oplettende automobilist zijn, bij een frontale botsing is altijd een tweede voertuig betrokken. Dat heb je niet in de hand. Misschien wordt de andere bestuurder verblind door de laagstaande zon en ziet hij of zij een rood verkeerslicht over het hoofd. Wat de oorzaak ook mag zijn: tijdens het afslaan behoedt Turning Assist je voor een frontale aanrijding.

Wat is Turning Assist en wat heb je eraan?

Als je links afslaat, kruis je in veel gevallen de rijstrook van het tegemoetkomende verkeer. Turning Assist houdt auto’s die vanuit de andere richting komen in de gaten en doet er alles aan om een frontale aanrijding te voorkomen. Turning Assist helpt met uitwijken door jouw stuurbeweging te versterken, of door jouw ŠKODA compleet tot stilstand te brengen.

Zo bedien je Turning Assist

Op het prachtige tweespaaks stuur van de OCTAVIA en andere ŠKODA-modellen zit een knop met een plaatje van een auto. Die brengt je naar de lijst met rijhulpsystemen. Hier kun je Front Assist (waar Turning Assist deel van uitmaakt) eenvoudig in- of uitschakelen.

Wil je instellen hoe Turning Assist zich gedraagt, ga dan via het centrale touchscreen naar het menu met assistentiesystemen. In het scherm voor Front Assist kun je onder meer aangeven of de auto actief mag helpen met uitwijken.

ŠKODA-modellen leverbaar met Turning Assist

Turning Assist zit standaard op de vierde generatie OCTAVIA en maakt deel uit van Front Assist. Dat is het noodremsysteem waar alle actuele modellen van ŠKODA over beschikken.

De OCTAVIA heeft dus een streepje voor met de toevoeging van Turning Assist. En er is meer: de ruime gezinsauto remt niet alleen voor tegenliggers, voorliggers en voetgangers, maar ook voor fietsers. Dat maakt van de OCTAVIA de veiligste ŠKODA voor fietsrijk Nederland.

Lees ook: Bekijk alle handige functionaliteiten van ŠKODA

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.