Leusden,
25
oktober
2021
|
16:42
Europe/Amsterdam

Andreas Mikkelsen met FABIA Rally2 evo kampioen FIA European Rally Championship

Andreas Mikkelsen met FABIA Rally2 evo kampioen FIA European Rally Championship

  • Zesde plaats in Rally van Hongarije voldoende om kampioenschap nu al veilig te stellen
  • Tweede internationale titel voor Mikkelsen binnen tien dagen tijd na WRC2-kampioenschap
  • Door ŠKODA Motorsport gesteund Toksport WRT wint ERC-titel bij de teams
Samenvatting

Het is de tweede internationale kampioenschapstitel binnen tien dagen tijd voor ŠKODA FABIA Rally2 evo-coureur Andreas Mikkelsen. Nadat hij vorig weekend het WRC2-rijderskampioenschap in het FIA World Rally Championship (WRC) al op zijn naam schreef, werd de Noor afgelopen weekend tevens gekroond tot kampioen in het FIA European Rally Championship (ERC). Een zesde plaats tijdens de Rally van Hongarije was voor Mikkelsen en zijn navigator Elliott Edmondson voldoende om de titel al vóór de laatste rally van het seizoen veilig te stellen. Toksport WRT, het door ŠKODA Motorsport gesteunde team waarvoor Mikkelsen met de FABIA Rally2 evo uitkomt, won afgelopen weekend de ERC-kampioenschapstitel bij de teams.

Tijdens de voorlaatste ronde voor het ERC 2021-kampioenschap in Hongarije eindigden Mikkelsen en Edmondson op een zesde plaats overall. Daarmee verdiende het duo voldoende punten om de kampioenschapstitel voorafgaand aan de seizoensfinale op de Canarische Eilanden al te pakken. “Mijn doel voorafgaand aan het seizoen was kampioen worden, dus ik ben erg tevreden,” aldus Mikkelsen. “Het was een ambitieus doel, maar ik had vertrouwen in mijn team Toksport WRT. De FABIA Rally2 evo toonde zich eveneens zeer betrouwbaar, dus het was aan mij en mijn navigator om de titel binnen te halen.”

Concurrentie verslagen

Na tweede plaatsen in de ORLEN Rally Polen en de Tsjechische Barum Rally brachten zeges in de Azores Rallye en de Rally Serras de Fafe e Felgueiras Mikkelsen comfortabel aan de leiding. Voorafgaand aan de Rally van Hongarije konden alleen twee andere ŠKODA-coureurs - Mikołaj Marczyk (Orlen Team) en Efrén Llarena (Rallye Team Spain) - Mikkelsen theoretisch nog inhalen. Een tweede plek voor Marczyk en een vierde voor Llarena tijdens de Rally van Hongarije waren echter niet voldoende om Mikkelsen nog van de titel af te houden.

Mikkelsen’s team Toksport WRT, dat wordt gesteund door ŠKODA Motorsport, pakte afgelopen weekend tevens de titel in het ERC-kampioenschap voor teams.

Top 3 Rijderskampioenschap FIA European Rally Championship (ERC), na 7 van 8 ronden 

1. Andreas Mikkelsen (NOR), ŠKODA FABIA Rally2 evo, 191 punten 
2. Mikołaj Marczyk (POL/POL), ŠKODA FABIA Rally2 evo, 135 punten 
3. Efrén Llarena (ESP), ŠKODA FABIA Rally2 evo, 121 punten 

Top 3 Teamkampioenschap FIA European Rally Championship (ERC), na 7 van 8 ronden 

1. Toksport WRT (ŠKODA), 411 punten 
2. Rallye Team Spain (ŠKODA), 338 punten 
3. Orlen Team (ŠKODA), 150 punten

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.