Leusden,
26
april
2022
|
11:08
Europe/Amsterdam

Ariane Kilian nieuwe Head of Communications van ŠKODA AUTO

Ariane Kilian nieuwe Head of Communications van ŠKODA AUTO

  • Ariane Kilian volgt Jens Katemann op, die per 1 juli 2022 de nieuwe Head of Communications voor Volkswagen Passenger Cars en de Volume-merkgroep wordt
Samenvatting

Ariane Kilian neemt op 1 juli 2022 de functie van Head of Communications bij ŠKODA AUTO over. Ze volgt Jens Katemann op, die per 1 juli 2022 is benoemd tot de nieuwe Head of Communications voor Volkswagen Passenger Cars en de Volume-merkgroep. Kilian is nu nog verantwoordelijk voor de externe communicatie van de divisies Group Technology en Volkswagen Group Components en gaat in haar nieuwe rol rapporteren aan de nieuwe Voorzitter van de Raad van Bestuur van ŠKODA AUTO, Klaus Zellmer.

Na haar eerste opleiding aan de Keulse School voor Journalistiek voor Politiek en Economie, en een stage bij Burda Media, werkte Ariane Kilian onder meer als redacteur voor een dagblad en als persvoorlichter voor de Duitse Bundestag. In 2007 trad ze in dienst bij Volkswagen, waar ze sindsdien verschillende managementfuncties heeft bekleed op het gebied van communicatie en externe betrekkingen. Sinds 2015 is ze verantwoordelijk voor de communicatieactiviteiten van Volkswagen Group Components en, sinds 2021, de nieuwe afdeling Group Division Technology die zich richt op de thema’s Batteries, Charging & Energy. 

Jens Katemann studeerde sociale wetenschappen, economische politiek en sportwetenschappen aan de universiteit van Münster. Na een stage bij de uitgeversgroep Handelsblatt begon hij zijn professionele carrière als redacteur bij het Duitse automagazine Auto Motor und Sport, waar hij drie jaar later werd benoemd tot hoofdredacteur. Katemann is sinds april 2017 Head of Communications bij ŠKODA AUTO in Mladá Boleslav. Vanaf 1 juli 2022 neemt hij de rol op zich van Head of Communications voor Volkswagen Passenger Cars én de Volume-merkgroep.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.