Leusden,
17
maart
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Bekijk de ŠKODA SCALA van dichtbij

Bekijk de ŠKODA SCALA van dichtbij

Samenvatting

Iedereen kan de nieuwe SCALA bewonderen tijdens de autobeurs van Genève. Voor de thuisblijvers laten we de SCALA van dichtbij zien in de ŠKODA Newsroom.

De SCALA is een belangrijk model voor ŠKODA en wel om verschillende redenen. Allereerst luidt de compacte hatchback een nieuwe fase in van ŠKODA’s ontwerptaal. Zodoende geldt de SCALA als voorbeeld voor toekomstige modellen. Typerend zijn de scherpe lijnen, de dynamische contouren en de koplampen met hun pijlpuntvorm. De SCALA is tevens het eerste Europese model waarbij op de achterkant de ŠKODA-naam trots in letters staat uitgeschreven. Deze glimmende letters vervangen het merkembleem.

Altijd online

De SCALA is ook ŠKODA’s meest vooruitstrevende model op het gebied van connectiviteit. Niet eerder was een ŠKODA altijd online (lees: permanent verbonden met internet) en de SCALA krijgt als eerste model in de Volkswagen Groep het allernieuwste infotainmentsysteem van de derde generatie.

Standaard LED-verlichting

Nog een primeur voor de SCALA zijn de standaard LED-koplampen en -achterlichten. Je kunt ze upgraden naar Full LED-verlichting, met dynamische richtingaanwijzers aan de achterzijde. Deze zijn opgebouwd uit afzonderlijke LEDs die in een vloeiende beweging naar buiten toe oplichten. Dynamische richtingaanwijzers zijn nieuw voor ŠKODA en de SCALA krijgt ze als eerste.

Grote beeldschermen

Zodra je achter het stuur gaat zitten, maak je kennis met een aantrekkelijk vormgegeven dashboard, ergonomische hoogstandjes en de zeeën van ruimte waar ŠKODA bekend om is. Centraal staat het hoog geplaatste touchscreen van het infotainmentsysteem. Je kunt ervoor kiezen om het vertrouwde instrumentarium te verruilen voor de moderne Virtual cockpit, een 10,25-inch beeldscherm waarmee je alle belangrijke informatie direct in je blikveld hebt. Het dashboard is versierd met een interieurlijst en de beklede deurpanelen voelen zacht aan. En de kofferbak? Daarin kun je veel spullen opbergen – 467 liter aan spullen om precies te zijn.

Talloze hulpsystemen

De ŠKODA SCALA is leverbaar met talloze geavanceerde rijhulpsystemen en veiligheidsvoorzieningen. Doordat de compacte hatchback is gebouwd op het modulaire MQB A0-platform, beschikt hij over innovatieve systemen die vroeger waren voorbehouden aan de grote modellen. Lane Assist, Front Assist inclusief noodremassistentie en Hillstart Assist zijn stuk voor stuk standaard. Optioneel zijn Adaptive Cruise Control, Driver Activity Assistant en zijairbags achterin. Over airbags gesproken: de inzittenden van de SCALA worden beschermd met maximaal negen airbags.

Sportief onderstel

Autoliefhebbers die hun rit op smaak willen brengen met een vleugje dynamiek, kunnen het (optionele) sportieve onderstel met adaptieve schokdempers vast waarderen. Hiermee wisselt de bestuurder zelf tussen de rijprogramma’s Normaal en Sport. Een elektrische bedienbare achterklep behoort ook tot de mogelijkheden. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Ga aan de slag: stel jouw ŠKODA SCALA samen