Leusden,
29
oktober
2022
|
07:00
Europe/Amsterdam

Dag van de Checklist: maak je ŠKODA winterklaar

Checklist Dag: maak je ŠKODA winterklaar

Hij bestaat echt: de Dag van de Checklist. Op 30 oktober is het zover. We zijn dol op checklists. Met onze afvinklijst kom je er moeiteloos achter of jouw ŠKODA in tiptop conditie is voor de komende winter.

 Wordt het een horrorwinter of een groene kerst? Feit is dat het weer de laatste tijd veel extremen kent. Je kunt dus maar beter goed voorbereid zijn. Dat geldt ook voor jouw ŠKODA. Maar waar moet je op letten? Als je de volgende checklist met 7 controlepunten naloopt, laat je niets aan het toeval over.

1. Meten is weten

Goed zicht is ontzettend belangrijk. Zorg ervoor dat het niveau van de ruitensproeiervloeistof op peil is en vul zo nodig bij met antivries. Dan ben je ook als het vriest verzekerd van een schone voorruit. Ruitensproeiervloeistof met antivries is blauw van kleur (de zomerse variant is roze). ŠKODA-rijders schenken de vloeistof zonder te morsen, dankzij de slimme dop met trechter.

2. Vergeet de handrem

Heeft je ŠKODA geen elektronische handrem? Laat hem dan alleen in de eerste versnelling staan of – in het geval van een automaat – in de P(arkeer)-stand. Dan voorkom je dat de handrem vastvriest. Heb je toch de handrem aangetrokken en zit-ie vast? Trek hem (voorzichtig) extra stevig aan, zodat het ijs breekt. Of laat de motor een kwartiertje draaien, dan ontdooit de handremkabel.  

3. Liever niet krabben?

We kennen het allemaal: je moet vroeg in de ochtend als de wiedeweerga naar je werk, maar eenmaal bij je auto aangekomen, zit de voorruit potdicht door ijsvorming. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door de avond ervoor een anti-ijsdeken op de voorruit te leggen. Ben je hem vergeten? Loop naar de tankklep en haal trots de ijskrabber tevoorschijn. Bij de ENYAQ iV zit dit typische ŠKODA-handigheidje in de achterklep.

4. Hamsteren maar

Behalve een fles ruitensproeiervloeistof en een anti-ijsdeken zijn er meer spullen die je alvast kunt verzamelen voordat de vrieskou ons land binnenkomt. Zoals slotontdooier, als jouw ŠKODA geen KESSY heeft. En we benadrukken het nog maar eens: slotontdooier bewaar je buiten de auto.

Bijna alle ŠKODA’s hebben een ijskrabber en bij sommige modellen vind je in de kofferbak een uitneembare LED-zaklamp; handig als je in het donker na het uitstappen de weg naar je voordeur wilt checken op ijsvorming zodat je niet uitglijdt.

5. Houd jezelf warm

Leg een warme deken in de auto. Je hoopt hem nooit nodig te hebben, maar mocht je onverhoopt langs de weg stil komen te staan, dan ben je er superblij mee. Denk ook aan een veiligheidsvest, die is bij pechgevallen in veel landen verplicht. Deze set van 4 platte veiligheidsvesten leg je onder de voetmatten van je auto. Uit het zicht en tóch onder handbereik!

6. Bescherm je ŠKODA met rubber

Nu we toch bij de voetmatten zijn aanbeland. Je kunt ervoor kiezen om tijdens de wintermaanden voor rubberen exemplaren te kiezen, zoals de 4-delige rubberen mattenset voor de ŠKODA OCTAVIA. Zo voorkom je dat het interieur van je auto vies wordt van de natte sneeuw en modder die vaak overblijft als sneeuw wegsmelt. Je kunt ze bovendien gemakkelijk schoonmaken. Ze zijn er ook voor andere ŠKODA-modellen.

7. Doe de ŠKODA Wintercheck

Voordat de winter begint, doe je er goed aan banden, remmen, accu, dynamo én motor inclusief alle vloeistoffen te checken. En als je dan toch bezig bent, controleer meteen even het onderstel en de carrosserie. Ho, ho, ho, geen paniek, dit hoef je gelukkig niet zelf te doen. De ŠKODA-dealer neemt deze klusjes graag voor je uit handen. Ze maken deel uit van de ŠKODA Wintercheck die je online kunt inplannen.

Nu ben je klaar voor de winter(sport)

Als je de bovenstaande checklist kunt afvinken, is jouw ŠKODA goed voorbereid op de komende winter. Ga je met de auto op wintersport? Dan kun je altijd nog een stapje verder gaan door te kiezen voor zo’n handige bagagekoffer, speciaal op maat gemaakt voor jouw ŠKODA. Vergeet verder niet te checken in welke Europese landen winterbanden verplicht zijn.

Lees ook: Zó houd jij je ŠKODA in topconditie

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.