Leusden,
14
februari
2023
|
07:00
Europe/Amsterdam

Deze Superb Combi heeft de mooiste baan van de wereld

Deze Superb Combi heeft de mooiste baan van de wereld

Samenvatting

De opvallend gekleurde Škoda Superb Combi op de foto is van de dameswielerploeg Canyon//SRAM. Hierdoor komt de ruime stationwagen op de mooiste plekken van Europa en zelfs daarbuiten. Op welke manier levert de Superb Combi een bijdrage aan de sportprestaties van het team?

De Škoda Superb Combi van het Duitse dameswielerteam is niet te missen. Op de zijkanten van de ruime stationwagen staat in grote zwarte letters de naam van het team, dat momenteel uit vijftien professionele wielrensters uit negen landen bestaat. En door de bontgekleurde bestickering heeft de auto een unieke uitstraling. De Superb Combi draagt met gemak acht fietsen op zijn dak. En zelfs dan is er nog plek voor een stel reservefietsen. Dat levert een indrukwekkend plaatje op, maar als je binnenin kijkt, zie je pas echt wat de Škoda van de dameswielerploeg Canyon//SRAM zo bijzonder maakt.

 

Wedstrijd live in de auto te volgen

De kleurrijke Škoda rijdt met de wielrensters mee, van start tot finish. De ploegleider op de passagiersstoel houdt de race nauwlettend in de gaten. Hij of zij gebruikt een smartphone om op de hoogte te blijven van de actuele weersomstandigheden en checkt op een tablet de koersinformatie. Ondertussen hoeft de ploegleider geen moment van de wielerwedstrijd te missen, want die is live te volgen op het infotainmentscherm dankzij een satellietantenne op het dak.

Alle ruimte op de achterbank

De Superb Combi is uitgerust met twee portofoons, één voor het ontvangen van informatie van de wedstrijdleider, de ander voor het doorgeven van informatie aan de renners. Achter in de auto zit de teammonteur. “Anders dan in de auto’s van sommige andere wielerploegen, heeft onze monteur op de achterbank alle ruimte om er comfortabel bij te zitten”, vertelt Ronny Lauke, directeur van het Canyon//SRAM-team.

Koelbox voor 55 drinkflessen

Naast de monteur liggen een set reservewielen, een gereedschapskist en extra wieleruitrusting. De bagageruimte van de Škoda Superb Combi is met 660 liter groot genoeg voor een grote koelbox waar maar liefst 55 drinkflessen in passen, meer reserveonderdelen en tassen met extra uitrusting voor de wielrensters als het gaat regenen.

Praktisch en betrouwbaar

“We brengen op een gemiddelde wedstrijddag zeven tot acht uur in de auto door, dus is het belangrijk dat-ie ruim en comfortabel is”, vervolgt Ronny. “Daarom hebben we voor de Škoda Superb Combi gekozen. De stationwagen vinkt al onze eisen af. En ondanks alle extra uitrusting houden we genoeg ruimte over om ons werk goed te kunnen doen. Alles ligt onder handbereik en is uitstekend te bedienen. De Škoda Superb is praktisch en betrouwbaar.”

“Waar we ook heel blij mee zijn, is Front Assist. Vooral in wielerkonvooien heeft dit rijassistentiesysteem ons meerdere malen behoedt voor aanrijdingen.”

Matrix-koplampen en sportstoelen

Tijdens het vorige wielerseizoen legde de Superb Combi van Canyon//SRAM zonder problemen een afstand van 40.000 kilometer af. Toen werden vooral de Full LED Matrix koplampen en sportstoelen geprezen, beide standaard op de Superb Combi Sportline Business. Maar ook de Simply Clever-paraplu die in het voorportier zit, kreeg enthousiaste reacties, vooral wanneer het stortregende natuurlijk.

Volledig elektrische Škoda

Hoe geweldig de Škoda Superb Combi ook bevalt, voor de toekomst denkt de dameswielerploeg aan een volledig elektrische Škoda, zoals de Škoda Enyaq iV. “Doordat ik veel tijd in de bergen doorbreng, ben ik meer gaan nadenken over onze ecologische voetafdruk en hoe ik persoonlijk een groener leven kan leiden”, vertelt de Poolse wielrenster Kasia Niewiadoma. “Een elektrische auto is een mooie eerste stap om dit te realiseren. Ik heb in de Škoda Enyaq iV gereden en die auto heeft me echt overtuigd met zijn comfort en ruimte. Daarbij is hij gemakkelijk op te laden. En zijn krachtige en soepele rijeigenschappen zouden zeker niet misstaan in een wieleretappe”, lacht ze.

Lees ook: Team Jumbo-Visma en Škoda bundelen krachten

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.