Leusden,
13
januari
2023
|
07:00
Europe/Amsterdam

Dit ga je doen tijdens de gratis Elektrisch Rijden Training

Dit ga je doen tijdens de gratis Elektrisch Rijden Training

Samenvatting

Als je een nieuwe Škoda Enyaq iV of Enyaq Coupé iV aanschaft, krijg je behalve de bestverkochte EV van Nederland ook een gratis Elektrisch Rijden Training. Maar wat ga je tijdens deze rijtraining precies doen?

Huh, een rijtraining? Dat is toch iets voor wie een brullende sportauto met heel veel vermogen koopt? Klopt, maar óók als je de trotse eigenaar bent van een volledig elektrische auto als de Škoda Enyaq iV. Want met een training Elektrisch Rijden haal jij het maximale uit jouw elektrisch aangedreven Škoda. Hierbij ligt de focus op onder andere de actieradius, het comfort en de connectiviteit.

Gebruiker centraal

De één-op-één Elektrisch Rijden Training die elke koper van een nieuwe Škoda Enyaq iV of Enyaq Coupé iV gratis krijgt, is een gebruikerstraining. Dat wil zeggen dat jij als de gebruiker centraal staat. Jij gebruikt je auto wellicht anders dan je buurman en de training wordt hierop afgestemd. Zo sluit de training helemaal aan op jouw dagelijkse praktijk.

Gezellig praatje

De training begint bij de Škoda-dealer en duurt ongeveer drie kwartier. Het verse kopje koffie en het gezellige praatje over alledaagse dingen die eraan voorafgaan niet meegerekend. Hierna is het tijd voor het meer serieuze gedeelte. Een merkspecialist van Škoda vraagt je onder meer hoe de Enyaq iV wordt ingezet, hoeveel kilometers je daarbij doorgaans aflegt en welke oplaadmogelijkheden je tot je beschikking hebt.

Vanuit je luie stoel

Als kersverse eigenaar van een Škoda Enyaq iV wil je natuurlijk zoveel mogelijk rijden, maar voordat het zover is, demonstreert de Škoda-merkspecialist hoe gemakkelijk het is om je smartphone aan de auto te koppelen en welke voordelen dit allemaal biedt. De MyŠkoda app wordt hierbij niet overgeslagen, want hiermee kun je thuis, vanuit je luie stoel eenvoudig de resterende actieradius opvragen of de laadstatus van de batterij. Daar hoef je de deur dus niet voor uit!

Focus op grotere actieradius

Als je samen met de Škoda-merkspecialist eenmaal onderweg bent, ligt de focus op de actieradius. Hoe minder je hoeft te laden, hoe meer tijd jij overhoudt voor leukere dingen. Je krijgt tips om het rijbereik te optimaliseren, bijvoorbeeld met behulp van de energieterugwinsystemen en de adaptive cruise control. Ook leer je hoe de verschillende rijhulpsystemen van de Enyaq iV kunnen bijdragen aan extra comfort, efficiency én veiligheid.

Prachtig rapportcijfer

De eigenaren van een Škoda Enyaq iV die de Elektrisch Rijden Training al hebben gevolgd, geven de rijtraining een prachtig rapportcijfer, namelijk een dikke 9! De training is dan ook van Prodrive Academy, sinds jaar en dag dé specialist op dit gebied.

7 tips voor grotere actieradius

Ten slotte nog 7 tips waarmee je de actieradius van je elektrische Škoda kunt vergroten:

1.       Maak optimaal gebruik van regeneratief remmen.

2.       Accelereer met mate en anticipeer; vloeiend rijden vergroot de actieradius.

3.       Gebruik de adaptive cruise control.

4.       Vermijd het gebruik van energievreters zoals de airconditioning.

5.       Verwarm of koel de auto aan de laadpaal met netstroom i.p.v. stroom uit de accu.

6.       Check regelmatig de bandenspanning.

7.       Haal ongebruikte spullen uit de auto; hoe lichter, hoe beter.

Meld je aan voor de Elektrisch Rijden Training

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.