Leusden,
24
juli
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Dubbelcheck of je deze 7 kampeerspullen écht hebt ingepakt

Dubbelcheck of je deze 7 kampeerspullen écht hebt ingepakt

Samenvatting

Controleer nog één keer of je alles bij je hebt en ga dan met een gerust gevoel op kampeervakantie. Anders stop je 5 minuten na vertrek om te checken of de haringen wel bij de tent zitten…

Onderstaande tips zijn speciaal bedoeld voor kampeerders en bevatten niet de standaard spullen die op alle vakantielijstjes staan, zoals je bankpas, een tandenborstel en een schone onderbroek. De ŠKODA-artikelen die aan bod komen, kun je eenvoudig bestellen in onze webshop.  Gratis verzending vanaf 50 euro.  

1. Haringen en hamer

Je zult niet de eerste vakantieganger zijn die bij het opzetten van de tent ontdekt dat de haringen op mysterieuze wijze zijn verdwenen. Of de hamer die nodig is om ze in de harde grond te slaan. Zonder tentstokken loopt je kampeervakantie natuurlijk ook in de soep. Kortom, dubbelcheck of de tent nog compleet is.

2. EHBO-doos

Kamperen is gevaarlijker dan thuis op de bank televisie kijken. Je slaat haringen in de grond, maakt vuur en rijgt lekkere dingen aan barbecuespiesen. Superleuk allemaal, maar soms loopt iemand een schram of buts op en heb je een pleister of een verbandje nodig. Het EHBO-tasje van ŠKODA is daarom een must-have. En je kunt het kneedbare tasje makkelijker opbergen dan zo’n harde, kunststof verbandtrommel.

3. Oordoppen en slaapmasker

Ben je een moeilijke slaper? Veel kampeerders zweren bij oordoppen en een slaapmasker. De pasvorm van beide slaaphulpen komt heel precies, dus je leent niet even de doppen van je buurman. Als iemand luid snurkt, kun je hem of haar trouwens het beste een wasknijper op de neus zetten. Het is wetenschappelijk bewezen dat dat voor hilariteit zorgt.

4. Touw als waslijn

Als je gaat kamperen, is het sowieso slim om een bolletje touw bij je te hebben. Om dezelfde reden dat een rol tape altijd van pas komt. Het touw is vooral handig als je na het zwemmen je zwemspullen te drogen wilt hangen. Als je knijpers meeneemt, kun je die ook gebruiken om zakjes met eten af te sluiten en een vuilniszak op te hangen.

5. Powerbank

Met een ŠKODA-powerbank strand je nooit meer met een lege batterij. Wanneer hij volledig is opgeladen, kun je je telefoon, e-reader of losse navigatiesysteem meerdere keren volledig opladen. De metalen behuizing is stevig en het digitale display toont de status van de ingebouwde batterij. Onmisbaar tijdens het kamperen, waar een stroompunt niet zo vanzelfsprekend is als thuis.

6. Zakmes en zaklamp

Elk product waarvan de naam begint met ‘zak’, komt op de camping goed van pas: een zakmes, een zaklamp, een zakcentje en een zak met drop… Een manier om altijd een zaklamp bij je te hebben, is door een veiligheidslamp in je ŠKODA te klikken. Deze autolamp heeft vijf lichtfuncties en is dankzij het felgekleurde handvat eenvoudig te vinden. Daarover hoef je dus niet in zak en as te zitten.

7. Universele laadkabel of granny lader

Als je gaat kamperen met de elektrische ŠKODA ENYAQ iV, is het altijd maar de vraag welk stopcontact je tegenkomt. De universele laadkabel iV is ontworpen om op te laden via een industrieel stopcontact van 400 volt (ook wel krachtstroom genoemd) of een gewoon huishoudelijk stopcontact in de EU.

De granny lader of oma-lader werkt alleen met het normale stopcontact van 230 volt. Logisch ook, want oma vindt het gezellig als je langskomt, maar ze heeft geen industrieel stopcontact of een wallbox naast de voordeur. Het type oplaadkabel dat je inplugt in het normale stopcontact wordt daarom ook wel de oma-lader genoemd.

Bonustip: vuilniszakjes

Waar de autovakantie je ook brengt, in de auto maak je afval. Klokhuizen, ijsstokjes, je kent het wel. Het is prettig om dat weg te kunnen gooien en daarom heeft ŠKODA een handig afvalbakje voor in het voorportier ontworpen. Het deksel voorkomt geurtjes en een schone auto rijdt lekkerder. Het afvalbakje gebruikt zakken van 20 bij 30 centimeter – ook een handig maatje voor op de camping.   

Lees ook: Lekker met de auto op vakantie? Let hierop bij het inpakken