Leusden,
11
augustus
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Easy: LED-koplampen instellen voor Engeland

Easy: LED-koplampen instellen voor Engeland

Samenvatting

Wist je dat je bij ŠKODA’s met LED-koplampen heel eenvoudig het lichtbeeld kunt aanpassen voor linksrijdend verkeer? Handig als je naar Groot-Brittannië of Ierland op vakantie gaat en geen zin hebt om met koplampstickers te stoeien.

Ga je met je eigen auto naar Groot-Brittannië of Ierland? Dan ben je verplicht om je koplampen zo aan te passen dat ze medeweggebruikers niet verblinden. Dat is een Europese regel waaraan je natuurlijk wilt voldoen. Bovendien is met een Nederlandse auto aan de linkerkant van de weg rijden al intensief genoeg. Daar kun je geen koplampstress bij gebruiken. ŠKODA’s met LED-koplampen hebben een eigen menu voor rechtsrijdend en linksrijdend verkeer.

Koplampen instellen in menu

Zo stel je de LED-koplampen van jouw ŠKODA in voor links rijden: ga naar de Wageninstellingen, kies ‘Licht’ en zoek naar ‘Reismodus’. Als het goed is, staat-ie op ‘Rechts verkeer’. Druk op het pijltje erachter en vink ‘Links verkeer’ aan. Dat is alles.

Wist je trouwens dat in ongeveer een derde van alle landen het stuur bij auto’s aan de rechterkant zit, waaronder in India en Japan? 

ŠKODA’s met LED-koplampen

Bijna elk model van ŠKODA is leverbaar met LED-koplampen. Je kunt deze geavanceerde verlichting aanvinken voor de FABIA, OCTAVIA, KAROQ en KODIAQ. En natuurlijk ook voor de nieuwe ŠKODA SCALA. De huidige SUPERB is een geval apart: hij is uit te rusten met krachtige xenonlampen waarbij bovenstaand stappenplan ook werkt. De nieuwe ŠKODA SUPERB krijgt LED-koplampen.

Meer voordelen LED-koplampen

Makkelijk switchen van rechts verkeer naar links verkeer is een van de voordelen van LED-koplampen. Een ander voordeel is dat LED-verlichting een prettiger zicht biedt dan halogeenverlichting, omdat de kleur van het licht dicht bij dat van daglicht zit. Hierdoor raken je ogen minder vermoeid. Ook schijnen LED-koplampen verder en hebben ze een langere levensduur dan halogeen en xenon.

Lees ook: Komt dat zien - zo mooi is de Virtual Cockpit