Leusden,
10
oktober
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Een KODIAQ op KODIAK Island

Een KODIAQ op KODIAK Island

De ŠKODA KODIAQ was onlangs terug op het eiland waaraan hij zijn naam dankt: KODIAK Island in Alaska. Deze keer kon de bevolking ermee kennismaken.

De ŠKODA KODIAQ SCOUT en de ŠKODA KODIAQ SPORTLINE moesten meer dan 8.000 kilometer afleggen om van Europa in Alaska te komen. Ter land, ter zee én in de lucht.

Op KODIAK Island wonen 14.000 mensen en zo’n 3.500 beren. Naar die beren werd de grootste SUV van ŠKODA genoemd. De kodiakbeer is de grootste ondersoort van de bruine beer. Lees meer over hoe de KODIAQ aan zijn naam kwam.

KODIAK Island

Het eiland is een ongerept paradijs en heeft een ruig landschap. Grote delen zijn beschermd natuurgebied. Het landschap wordt gevormd door steile bergen, smalle fjorden, kraakheldere meren en diepe bossen. Ideaal terrein voor de ŠKODA KODIAQ, die hier kan laten zien hoe goed hij zijn mannetje staat in het terrein dankzij de voordelen van vierwielaandrijving.

KODIAK werd KODIAQ

De bevolking kent de ŠKODA KODIAQ goed. Hoewel er geen ŠKODA-dealer om de hoek is, herinnert vrijwel iedereen zich hoe hun stad één dag een andere naam kreeg ter ere van de wereldpremière van de auto twee jaar geleden.

Bewoners achter het stuur

Deze keer maakte de KODIAQ ook een rit op het eiland, mét de bewoners. Ze konden rijden met de 150 pk sterke 1.5 TSI-motor en kennismaken met de ruimte voor bestuurder en passagiers voorin en achterin, de bagageruimte en de Simply Clever-oplossingen, zoals de kunststof beschermstrips op de portieren en de ijskrabber die bij elke ŠKODA achter de klep van de brandstoftank verstopt zit. Die laatste gadget is natuurlijk ideaal in de strenge winters in Alaska.

Roadtrip met KODIAQ

De twee ŠKODA’s KODIAQ werden niet alleen ingezet voor testritten met de lokale bevolking, maar ook om journalisten van over de hele wereld mee te nemen op een roadtrip over het eiland. De rit ging onder meer langs het Pacific Spaceport Complex, dat gebruikt wordt voor als lanceerbasis, Chiniak Lake, en de uitlopers van de Pyramid Mountain. Uiteraard deed de ŠKODA KODIAQ alles zonder een centje pijn.