Leusden,
16
juni
2021
|
14:51
Europe/Amsterdam

Elektrische auto’s bieden maximale veiligheid

Elektrische auto’s bieden maximale veiligheid

  • Elektrische modellen als de ŠKODA ENYAQ iV zijn net zo veilig als conventionele auto’s
Samenvatting

Eigenaren van elektrische auto’s als de ŠKODA ENYAQ iV hoeven zich in het geheel geen zorgen te maken over hun veiligheid, zo stellen forensische diensten en verzekeringsmaatschappijen na uitgebreid onderzoek. De veiligheid van de inzittenden wordt door geavanceerde sensoren en zekeringen gewaarborgd.

Alle componenten van een elektrische auto zijn optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf, zodat hij veilig in een wasstraat kan worden gereinigd of in een stortbui kan worden opgeladen. Uit aanvullende studies blijkt bovendien dat het risico op brand bij een elektrische auto net zo klein is als bij een auto met een conventionele aandrijflijn. Wellicht zelfs nog kleiner, aangezien een elektrische auto veel minder brandbare vloeistoffen aan boord heeft.

Veiligheid staat voorop bij plaatsing van batterijen in de auto

Het accupakket van de ŠKODA ENYAQ iV is in het chassis ondergebracht, waar het zeer goed beschermd wordt tegen vervorming. Bij crashtests presteren elektrische auto’s minstens net zo goed als auto’s met een benzine- of dieselmotor. Net diverse andere ŠKODA-modellen heeft de ENYAQ iV van Euro NCAP de hoogste veiligheidswaardering van vijf sterren gekregen. Bij een ongeluk worden de elektrische componenten in slechts enkele milliseconden automatisch ontkoppeld van de batterij. Zo zijn de bestuurder, passagiers, andere slachtoffers en hulpdiensten optimaal beschermd tegen elektrische schokken.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.