Leusden,
02
december
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

Heb jij genoeg spullen om de nieuwe FABIA te vullen?

Heb jij genoeg spullen om de nieuwe FABIA te vullen?

Samenvatting

Auto’s vervoeren mensen én hun spullen. De nieuwe FABIA is compact van buiten, maar biedt een weldaad aan been- en bagageruimte. De ŠKODA FABIA-kofferbak heeft een volume van 380 liter!

Het valt niet mee om een lange Nederlander te zijn. Niet alleen heb je zélf meer ruimte nodig, je spullen ook. Schoenen zijn groter, broeken zijn langer en jassen nemen meer plek in. Dat vraagt om een grote kofferbak. ŠKODA is bekend met het probleem, want Tsjechen zijn ook lang. De nieuwe ŠKODA FABIA is de ruime én betaalbare oplossing.

Kofferbak ŠKODA FABIA gegroeid tot 380 liter

De vierde generatie FABIA heeft een grote kofferbak van 380 liter. Het avontuur begon in 1999 met de eerste FABIA (260 liter), de tweede generatie had 300 liter en in de derde FABIA paste 330 liter. Dat was al imposant, maar met 380 liter heeft de nieuwe FABIA de grootste bagageruimte in zijn klasse en vernedert hij zelfs modellen uit een hoger segment. Zo vervoert de Mercedes A-klasse Hatchback maar 370 liter aan pepernoten en chocoladeletters. Eet Mercedes die laatste 10 liter snoepgoed soms zelf op?

Ook als je niets met getallen hebt, zal de boodschap duidelijk zijn: de FABIA heeft een imponerende kofferbak. En je kunt die ruimte ook maximaal benutten. Een van de vijf nieuwe Simply Clever-oplossingen van de FABIA, is een flexibele opbergbak die je aan de zijkant bevestigt. Ook zijn er haakjes om je boodschappen op te hangen en riemen om een gevarendriehoek en een EHBO-tasje mee vast te snoeren. Een variabele laadvloer behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer beenruimte dankzij langere wielbasis

De wielbasis is de afstand tussen de voor- en achteras. Des verder je die uit elkaar zet, hoe meer ruimte er is voor de passagiers en hun benen. De nieuwe FABIA kreeg 94 millimeter extra ruimte tussen zijn wielen. Hierdoor heeft deze compacte gezinsauto een grotere wielbasis dan de eerste ŠKODA OCTAVIA uit 1996! Het resultaat laat zich raden: voorin zit je prinsheerlijk en niemand zal ooit klagen omdat hij of zij achterin moet zitten.

Alle opbergmogelijkheden van de nieuwe FABIA

Op de bovenstaande afbeelding zie je alle plekken in het interieur waar je losse spullen kunt opbergen. Het opbergvak achter de schakelpook is onze favoriet. Hierin wordt je telefoon draadloos opgeladen (optie) en je vindt er een klemmetje voor je pinpas en een elastisch lusje voor een pen. Ideaal als je een last minute sinterklaasgedichtje wilt neerpennen. 

Een opbergmogelijkheid die we niet hebben gemarkeerd, is het nieuwe opbergvakje met bekerhouder dat je op de middentunnel tussen de achterste zitplaatsen klikt. Hij maakt deel uit van het Simply Clever-pakket. Over bekerhouders gesproken: de bekerhouder tussen de voorstoelen kun je uitnemen en meenemen, zodat je vingers niet verbranden als je bij een tankstation gloeiend hete koffie gaat halen. Kortom, bij de nieuwe ŠKODA FABIA is echt overal aan gedacht.

Lees ook: Waarom de ŠKODA FABIA de perfecte eerste auto is

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.