Leusden,
21
april
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Het lijkt wel zomer! Hoe goed koelt jouw airco?

Het lijkt wel zomer! Hoe goed koelt jouw airco?

Samenvatting

De lente is losgebarsten en Nederland trekt eropuit. Als je met de auto op pad gaat, zorgt de airco voor verkoeling. Maar stroomt er wel genoeg koele lucht uit de ventilatieroosters? Je airconditioning knapt op van een onderhoudsbeurt.

Veel automobilisten zweren bij airconditioning. De verkoeling die het biedt op een warme zomerdag, bevordert het comfort en het humeur van de inzittenden. Dat vind je heel vanzelfsprekend. Maar zodra de airco zijn koelkracht verliest of zelfs defect raakt, zul je dat horen, zien en ruiken aan de zwetende en puffende passagiers.

Airco biedt niet alleen verkoeling, maar voorkomt tevens dat de ruiten beslaan. Bovendien biedt het de mogelijkheid om uitlaatgassen, stof en pollen buiten de auto te houden. Voor de optimale werking van je airco geldt: voorkomen is beter dan genezen. Laat je airco daarom eens per drie jaar een onderhoudsbeurt geven.

Generale repetitie voor je airco

Nu de temperatuur stijgt, wordt je airco voor het eerst sinds maanden weer eens serieus aan het werk gezet. Beschouw het als een generale repetitie voor de warme zomermaanden. Als je niet tevreden bent met de werking van je airco, is dit hét moment om de ŠKODA dealer ernaar te laten kijken. Weet dat het onderhoud van je airco niet wordt meegenomen tijdens het standaard onderhoud van je auto.

Wat is een airco onderhoudsbeurt?

Tijdens een airco onderhoudsbeurt controleert de ŠKODA dealer of alle onderdelen van het aircosysteem functioneren. Hij test of de airco goed koelt en inspecteert zijn stof- en pollenfilter. Een airconditioning is een gesloten systeem waarin koudemiddel circuleert, dus het mag absoluut niet lekken. Bovendien staat het vloeibare koudemiddel onder hoge druk en dus is het belangrijk dat de drukbeveiliging wordt getest. Het systeem wordt daarbij leeggehaald, ontlucht en opnieuw afgevuld. Om ongewenste geurtjes te voorkomen, omvat de airco onderhoudsbeurt ook een geurbehandeling. Zo rij je weer in een frisse auto.

Online een afspraak maken

Wil je er in de zomermaanden koeltjes bij zitten? Laat dan je airco nakijken door online een werkplaatsafspraak in te plannen. Heb je de smaak te pakken, maak je ŠKODA dan klaar voor het voorjaar met onze 10 tips.

Wist je trouwens dat alle modellen van ŠKODA leverbaar zijn met airconditioning? Bij de CITIGO en de FABIA komt de zomerse verkoeling van de optielijst. De nieuwe SCALA, de OCTAVIA en de SUPERB worden altijd geleverd met airco, net als de SUV-modellen KAROQ en KODIAQ.

Lees ook: Alles voor het voorjaar – accessoires met voordeel