Leusden,
02
augustus
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

Hot: Nieuwe ŠKODA KAROQ SPORTLINE met 190 pk

Hot: Nieuwe ŠKODA KAROQ SPORTLINE met 190 pk

  • 2.0-liter 190 pk sterke benzinemotor exclusief voorbehouden aan KAROQ SPORTLINE
  • Ook met 1.5 TSI benzine met 110 kW/150 pk en 2.0 TDI diesel met 110 kW/150 pk en 140 kW/190 pk
  • Sportievere voorbumper, 18 inch lichtmetalen velgen en sportstoelen standaard
  • Wereldpremière tijdens Paris Motor Show 2018
Samenvatting

Met de ŠKODA KAROQ SPORTLINE presenteert ŠKODA in oktober op de autosalon van Parijs een tweede nieuwe versie van zijn compacte SUV naast de KAROQ SCOUT. De SPORTLINE is nog sportiever qua design en rijdynamiek. Omdat bij een sportieve versie ook een sportieve motor hoort, krijgt de ŠKODA KAROQ SPORTLINE exclusief de beschikking over de krachtigste benzinemotor in de serie: de 2.0 TSI met 140 kW/190 pk.

De ŠKODA KAROQ kwam eind 2017 op de markt als tweede model van ŠKODA's SUV-offensief. De compacte SUV biedt innovatieve technologieën zoals de Virtual Cockpit en de mogelijkheid om mobiele telefoons draadloos op te laden. Ook voor wat betreft connectiviteit is de KAROQ de benchmark in zijn klasse. De infotainmentsystemen bieden ŠKODA Connect online diensten, inclusief infotainment en automatische noodoproepen of aankondigingen uit de werkplaats. Typisch ŠKODA: de KAROQ biedt ondanks zijn compacte afmetingen toch ongekend veel binnenruimte voor maximaal vijf passagiers en bagage.

Vier motoren en optionele vierwielaandrijving

ŠKODA biedt bij de KAROQ SPORTLINE een keuze uit vier efficiënte motoren. De 2.0 TSI-benzinemotor met 140 kW/190 pk is exclusief voorbehouden aan de KAROQ SPORTLINE. Ook de krachtigste van de twee 2.0 TDI-dieselmotoren produceert 140 kW/190 pk. In de ŠKODA KAROQ SPORTLINE is hij standaard gekoppeld aan een 7-traps DSG en vierwielaandrijving. De voorwielaangedreven 2.0 TDI met 110 kW/150 pk heeft standaard een handgeschakelde zesversnellingsbak; een 7-traps DSG en vierwielaandrijving zijn optioneel beschikbaar. Voor de 1.5 TSI-benzinemotor (110 kW/150 pk) met voorwielaandrijving biedt ŠKODA ook de 7-traps DSG als optie aan, optioneel in combinatie met aandrijving op alle wielen.

Sportief design binnen en buiten

De ŠKODA KAROQ SPORTLINE is in de verte al herkenbaar als de meest sportieve versie. Een sportiever gestylde voorbumper en zwart gelakte 18 inch lichtmetalen Mytikas velgen zorgen voor extra sportieve looks. Klanten kunnen ook kiezen voor Ratikon velgen in 17 inch of Vega 19 inch exemplaren, beide eveneens in zwart metallic.

In het interieur vallen de zwarte sportstoelen met zilverkleurig stiksel direct op. De sportstoelen zijn bekleed met de nieuwe driedubbele en luchtdoorlatende Thermoflux-stof. Dat biedt extra comfort aan de inzittenden, met name in de zomer. De voorstoelen zijn voorzien van lendensteunen. Het multifunctionele sportstuurwiel is bekleed met geperforeerd zwart leer met stikwerk in zilver. Rvs-pedalen, zwarte hemelbekleding, zwarte raamstijlen en het LED-pakket met sfeerverlichting completeren de uitgebreide sportieve standaarduitrusting.

Digitaal instrumentenpaneel en andere slimme functies

De ŠKODA KAROQ SPORTLINE is optioneel uit te rusten met de vrij instelbare Virtual Cockpit. Deze heeft in de KAROQ SPORTLINE een vijfde display lay-out, die de toerenteller en de snelheid centraal toont. Dankzij de LTE-module en WLAN-hotspot zijn ŠKODA KAROQ-passagiers altijd online. De rijdynamiek van de SPORTLINE is individueel in te stellen. De elektronische stabiliteitscontrole ESC werkt in twee verschillende standen.

Typisch ŠKODA zijn de vele Simply Clever ideeën in de KAROQ SPORTLINE, maar ook het grote aantal opbergmogelijkheden. De optionele elektrische achterklep met tip-to-close-functie opent en sluit met een druk op de knop of na een lichte druk op de geopende klep. Tot de uitrusting behoort ook een virtueel pedaal waarmee de achterklep met een simpele voetbeweging is te openen. De nieuwe ŠKODA heeft een variabele laadvloer voor de kofferbak. Bagagenetten achter de rugleuning van de voorstoelen en tunnelconsole bieden extra gebruiksgemak, evenals een vak voor kleingeld en parkeerkaarten aan de bestuurderszijde en een houder voor multimedia-apparaten.

De ŠKODA KAROQ SPORTLINE beleeft zijn publieksdebuut in oktober tijdens de Paris Motor Show 2018.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.