Leusden,
17
juni
2020
|
07:00
Europe/Amsterdam

Je autostoel instellen – zo zit het!

Je autostoel instellen – zo zit het!

Een auto moet lekker zitten. Een comfortabele stoel helpt daarbij, maar een goede zitpositie is net zo belangrijk. We leggen het uit aan de hand van de nieuwe OCTAVIA.

De stoelen van de nieuwe ŠKODA OCTAVIA zitten geweldig. Ze ondersteunen je lichaam goed en zijn uitgebreid instelbaar. In de First Edition neem je plaats op een ergonomisch gevormde zetel met hoogteverstelling, een lendensteun en stoelverwarming. Een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie wordt als optie aangeboden. Je kunt er ook voor kiezen om de stoelbekleding van stof te verruilen voor een combinatie van leder en Suedia. 

Goede autostoelen voorkomen rugklachten

Autoweek prijst het comfort van de vierde generatie OCTAVIA. In combinatie met het ruime en stijlvolle interieur, ben je al snel geneigd meer tijd door te brengen in de auto. Goede stoelen voorkomen dat je rug- of nekklachten krijgt, of een houten achterwerk. Een goede zitpositie heeft dus positieve invloed op je gezondheid.

Autostoel instellen in 6 stappen

De voorstoelen van veel ŠKODA-modellen zijn uitgebreid instelbaar. Bepaal wat voor jou de beste zithouding is aan de hand van dit stappenplan.

  1. Neem plaats in de bestuurdersstoel, ga rechtop zitten en druk je onderrug tegen de rugleuning. Verschuif de stoel zo dat je benen nog steeds licht gebogen zijn als je de pedalen indrukt.
  2. Als je de zitting kunt kantelen of uitschuiven, zorg dan voor een opening van 2 tot 3 vingers tussen je knieholte en de voorkant van de stoel.
  3. Laat de lendensteun je rug op riemhoogte ondersteunen. Zo voorkom je dat je bekken naar achteren kantelt en je te ver voorover gebogen gaat zitten.
  4. Kantel de rugleuning op zo’n manier dat je armen licht gebogen zijn wanneer je het stuur vastpakt. Strek vervolgens je armen en het stel het stuur zo af dat je polsen op de bovenrand leunen. Je schouders moeten in contact blijven met de rugleuning, ook tijdens het sturen.
  5. Idealiter zijn de bovenkant van de hoofdsteun en de bovenkant van je hoofd even hoog.
  6. Wat betreft zithoogte, is het verstandig om 10 centimeter speling te houden tussen hoofd en dak.

Vergeet niet om je spiegels opnieuw in te stellen. Vanuit je nieuwe zitpositie moet je goed zicht rondom de auto hebben.

Lees ook: Over 60 seconden wil jij de nieuwe OCTAVIA hebben!

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.