Leusden,
26
februari
2023
|
07:00
Europe/Amsterdam

Jouw Škoda krijgt wat?! Treinwaarschuwing komt eraan!

Jouw Škoda krijgt wat?! Treinwaarschuwing komt eraan!

Samenvatting

Een onbewaakte spoorwegovergang wordt niet bewaakt door slagbomen. Je moet zelf goed uitkijken of er een trein aankomt. Maar binnenkort houdt jouw Škoda ook een oogje in het zeil. 

Škoda zoekt continu naar nieuwe manieren om auto’s veiliger te maken. Een waarschuwingssysteem voor naderende treinen bij onbewaakte spoorwegovergangen wordt op dit moment getest in samenwerking met Leo Express, een Tsjechische spoorwegmaatschappij. De functie gaat deel uitmaken van de Traffication Infotainment App, een applicatie die je op veel moderne Škoda-modellen zelf kunt downloaden. Zodra de treinwaarschuwing goed werkt, wordt hij uitgestuurd als update.

Zo werkt treinwaarschuwing

Hoe weet jouw Škoda of er een trein aankomt? Die informatie ontvangt hij via zijn draadloze internetverbinding. Want de locatie van treinen wordt continu naar de cloud gestuurd, die de informatie doorgeeft aan alle Škoda ’s met de Traffication Infotainment App die in de buurt van de betreffende spoorwegovergang rijden.

Zodra er een trein aankomt, verschijnt op het centrale beeldscherm van je auto een waarschuwing en er klinkt een geluid. Nu weet je dat je bij de onbewaakte spoorwegovergang extra goed moet oppassen. Het systeem bewijst op dit moment zijn nut in Tsjechië, maar kan ook in Nederland goed van pas komen. Ons land kent op dit moment ruim tweehonderd onbewaakte overwegen. Škoda  is al in gesprek met andere spoorwegmaatschappijen in Europa. Sommige daarvan hebben al toegezegd om de locaties van hun treinen te delen.  

Andere functies van de Traffication Infotainment App

De Traffication Infotainment App waarschuwt automobilisten ook voor andere gevaren. Zo gebruikt het systeem verkeersinformatie om bestuurders te waarschuwen voor slecht weer, slechte wegen en ongevallen verderop. Škoda -rijders kunnen verkeersrisico’s ook zelf met één klik aan de cloud melden en op die manier andere Škoda -rijders waarschuwen.

De Traffication Infotainment App is beschikbaar in 32 Europese landen waaronder Nederland en geeft waarschuwingen in 23 talen.

Treinliefhebbers lezen ook: Beste reizigers: de Škoda-trein rijdt binnen op spoor 1

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.