Leusden,
04
september
2019
|
16:12
Europe/Amsterdam

KAMIQ scoort maximaal

KAMIQ scoort maximaal

  • Topscores in Euro NCAP botsproef voor actieve en passieve veiligheid
  • ŠKODA KAMIQ noteert Adult Occupant Protection score van 96 procent 
  • Ook maximale score voor fietsersbescherming
Samenvatting

De ŠKODA KAMIQ heeft de maximale veiligheidsscore van vijf sterren toegekend gekregen bij een test door het onafhankelijke European New Car Assessment Programme (Euro NCAP). Hiermee behoort de eerste stads-SUV van ŠKODA tot de veiligste auto’s in zijn klasse. De KAMIQ scoorde uitzonderlijk goed op het gebied van bescherming van volwassen inzittenden en fietsers.

De Euro NCAP-testers waren met name onder de indruk van de wijze waarop de nieuwste lid van de ŠKODA-familie volwassen inzittenden én fietsers beschermt. De compacte SUV behaalde een score van 96 procent voor de veiligheid van volwassen inzittenden; een indrukwekkend resultaat dat in de historie van Euro NCAP nog niet vaak werd geëvenaard. De testers kenden de KAMIQ bovendien de maximale score toe voor de veiligheid van fietsers. Dit resultaat is grotendeels te danken aan de Front Assist met Predictive Pedestrian and Cyclist Protection en de City Emergency Brake-functie die tot de standaarduitrusting behoort. 

Maximale bescherming

Bij een aanrijding beschermt de KAMIQ zijn inzittenden met maximaal negen airbags, waaronder een optionele knie-airbag voor de bestuurder en zijairbags achterin. Andere veiligheidsfeatures zijn de Multi-Collision Brake, het tegen meerprijs leverbare proactieve inzittenden-beschermingssysteem Crew Protect Assist alsmede ISOFIX- en top-tether bevestigingspunten op de achterbank en de stoel van de voorpassagier. Tot de standaarduitrusting van de ŠKODA KAMIQ behoort ook Lane Assist, terwijl de optionele Side Assist de bestuurder waarschuwt als er auto’s van achteren naderen of zich in de dode hoek bevinden. Dankzij deze assistentiesystemen behaalde de KAMIQ een score van 3,5 sterren (maximale score vier sterren).

Stijf en robuust

Net als de compacte ŠKODA SCALA hatchback, die eveneens vijf sterren behaalde, is de KAMIQ gebaseerd op het MQB-A0 platform van de Volkswagen Group, dat is voorzien van geavanceerde veiligheids- en assistentiesystemen. De bijzonder stijve carrosserie van deze stads-SUV met zijn grote deformatiezones en robuuste passagierscel staat garant voor een indrukwekkende passieve veiligheid. Dit gedeelte van de carrosserie bestaat voor bijna 80 procent uit staal met een hoge treksterkte of speciaal gehard staal. 


 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.