Leusden,
20
januari
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

Kleur maakt blij! Rij lekkerder met Ambient Lighting

Kleur maakt blij! Rij lekkerder met Ambient Lighting

Samenvatting

Kleuren beïnvloeden je stemming, net als muziek. Maar terwijl de autoradio al heel normaal is, staat gekleurde interieurverlichting op het punt van doorbreken.

De modellen van ŠKODA worden steeds chiquer. Luxe features zoals de Virtual Cockpit (digitaal instrumentenpaneel), stoelverwarming en spraakbesturing zijn al leverbaar voor betaalbare gezinsauto’s zoals de SCALA en de KAMIQ. Interieurverlichting ook, maar met één kleur. Rij je in de nieuwe ŠKODA OCTAVIA, dan krijg je de volledige Ambient Lighting-ervaring met 36 kleuren.

Wat is Ambient Lighting en wat heb ik eraan?

Rood geeft energie, terwijl blauw een gevoel van rust creëert. Zo heeft elke kleur een andere uitwerking op de bestuurder. Met Ambient Lighting kun je kiezen uit 36 kleuren om het interieur van jouw ŠKODA op te fleuren. Een van de vele slimmigheden van ŠKODA.

Het gekleurde licht schijnt op het dashboard en de portieren, in de voetenruimte voorin en zelfs op de vloer van de achterbank. Je hebt de artistieke vrijheid om de LED-strips die op het dashboard en de portieren zitten, een andere kleur geven dan lampjes laag in de voetenruimte. Bijvoorbeeld rood en groen, als een tulpenveld.

Zo bedien je Ambient Lighting

Je bedient de sfeerverlichting met het centrale touchscreen. Ambient Lighting bevat een aantal voorgeprogrammeerde kleurprofielen, maar je kunt ook zelf een kleur uitzoeken door op de kleurenbalk te tikken. Daarvan heeft de ŠKODA OCTAVIA er twee: één voor de kleur van het dashboard en de portieren, de ander voor de voetenruimte voor- en achterin. In dit menu kun je ook de helderheid van het licht opkrikken, zodat ‘rood’ verandert in ‘ROOD’.

ŠKODA-modellen leverbaar met Ambient Lighting

In de auto-industrie volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. Ambient Lighting is daar een goed voorbeeld van, met name het aantal kleuren waaruit je kunt kiezen. De CITIGOe iV heeft alleen wit LED-licht, de SCALA en KAMIQ zijn leverbaar met 2 kleuren (wit of rood), waaruit je kiest wanneer je de auto bestelt. In de KAROQ, KODIAQ en SUPERB bestaat de regelbare sfeerverlichting uit 10 kleuren. De vierde generatie OCTAVIA geeft je alle keuzevrijheid, met niet minder dan 36 kleurtinten.

Over snelle ontwikkelingen gesproken: bij de ŠKODA ENYAQ iV hoeft sfeerverlichting niet eens van de optielijst te komen. De volledig elektrische SUV beschikt standaard over Ambient Lighting. Welke kleur kies jij?

Lees ook: Bekijk alle slimmigheden van ŠKODA

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.