10
oktober
2014
|
15:45
Europe/Amsterdam

ŠKODA Fabia: scherp design en scherpe prijzen

Het is de hoogste tijd om de volledige prijslijst van de nieuwe Fabia en Fabia Combi bekend te maken. De nieuwe Fabia Hatchback staat medio januari 2015 in de Nederlandse ŠKODA showrooms en is te koop vanaf € 12.990,-. De Combi heeft een meerprijs van € 900,- en verschijnt een maand later op Nederlandse bodem. ŠKODA viert de komst van de nieuwe Fabia met de extra complete First Edition uitvoering, die leverbaar is zolang de voorraad strekt.De prijzen van de nieuwe ŠKODA Fabia zijn net zo scherp als het nieuwe design. De compleet nieuwe derde generatie van de Fabia is lager en breder dan voorheen, waardoor hij ‘dikker’ op zijn wielen staat. Het design valt op door de scherpe vouwen, heldere lijnvoering en kristalachtige kenmerken. Het resultaat is een auto met een eigen en zelfverzekerde uitstraling.

Ruimte en veiligheid
Met zijn ruimte en technologie schudt de nieuwe Fabia de kaarten in het B-segment. Naast een riante binnenruimte voor alle inzittenden beschikt hij met 330 liter (Hatchback) en 530 liter (Combi) over de grootste bagageruimte in zijn klasse. Voor een hoog niveau van comfort en veiligheid is de auto uitgerust of leverbaar met innovatieve assistentiesystemen die bekend zijn uit duurdere segmenten. Hiermee blijft de ŠKODA Fabia trouw aan zijn fundamentele waarden. De auto is ruimer, praktischer en doordachter dan ooit.

4 benzine- en 3 dieselmotoren
Dankzij de nieuwe motoren, een verlaagd gewicht en een verbeterde aerodynamica, is de nieuwe ŠKODA Fabia tot wel 17 procent zuiniger. Bij de benzinemotoren start het gamma met de 1.0 Greentech met 44kW/60 pk. Een stapje hoger vinden we de 1.0 Greentech met 55kW/ 75 pk, die als Active begint bij € 13.690,- voor de Hatchback en bij € 14.590,- voor de Combi. De Ambition uitvoeringen hebben altijd een meerprijs van € 1.650,- en voor nog eens € 1.200,- extra staat de Fabia als Style voor de deur. De 1.2 TSI Greentech is met 66kW/ 90 pk is leverbaar vanaf € 14.840,-.

De meest efficiënte Fabia is de 1.4 TDI 55kW/ 75 pk Greenline pk die later in 2015 op de markt komt.  De 1.4 TDI motor met vermogens van 66 kW/ 90 pk en 77kW/ 105 pk staat nu al in de prijslijst. De prijzen van de diesels beginnen bij € 17.940,- voor de 1.4 TDI 66kW/ 90 pk Active.   

Bijtelling
Alle benzine- en dieselmotoren hebben in 2015 een bijtelling van 20%, wat zeer interessant is wanneer de Fabia zakelijk wordt ingezet. Leaserijders vormen een belangrijke (nieuwe) doelgroep voor de nieuwe ŠKODA Fabia met zijn ruimte, complete uitrusting en prijzen.  Maar ook voor zakelijk rijders die terug willen naar een compacte auto zonder in te leveren op comfort, ruimte en veiligheid.  Daarnaast zal ook de jonge particulier en de 55+ koper zich hip en sportief voelen in de nieuwe ŠKODA Fabia en Fabia Combi.

Uitrusting
De nieuwe Fabia kenmerkt zich door de complete standaarduitrusting. Zo heeft de Active bijvoorbeeld al dagrijverlichting, elektrisch bedienbare ramen voor, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, Radio Blues met 4 luidsprekers en een bandenspanningscontrolesysteem. De Ambition verrijkt de Fabia met chromen interieuraccenten, mistlampen voor, cruise control, airconditioning, een voorste middenarmsteun en Front Assisant, het proactieve remsysteem. In de Style krijgt de Fabia o.a. ŠKODA Surround, een 3D soundsystem met 6 luidsprekers, 15-inch lichtmetalen velgen en Sunset (donker getinte ramen achter).   

First Edition
Om de komst van de nieuwe Fabia te vieren, zijn per direct de zeer aantrekkelijke First Edition modellen beschikbaar. De First Editions zijn gebaseerd op zowel het Ambition als Style uitvoeringsniveau, uitgebreid met extra uitrusting. Ten opzichte van de Ambition beschikt de First Edition Ambition over elektrisch bedienbare ramen, climatronic, regen/lichtsensor, parkeersensoren achter en een in hoogte verstelbare passagiersstoel. Het klantvoordeel van de First Edition Ambition is € 450,-. Als First Edition Style heeft de nieuwe Fabia stoelverwarming, Driver Activity Assistant, die waarschuwt en ingrijpt bij vermoeidheidssignalen van de bestuurder, parkeersensoren voor en achter en een regen/lichtsensor. Hier bedraagt het First Edition voordeel € 460,-. Optioneel is er voor de First Edition het speciale Tech pakket met o.a. bluetooth en een multifunctioneel stuurwiel, wat ook nog eens een voordeel oplevert van maximaal € 650,-.

Inruilpremie
Naast alle aantrekkelijke uitvoeringen en pakketten biedt ŠKODA tijdelijk een extra inruilpremie van € 500,- bij aankoop van een nieuwe Fabia.

Download de complete prijslijst van de ŠKODA Fabia en de First Edition met standaarduitrustingen en opties.