Leusden,
30
januari
2019
|
08:09
Europe/Amsterdam

ŠKODA KAMIQ: de eerste schetsen

ŠKODA KAMIQ: de eerste schetsen

  • Designschetsen ŠKODA KAMIQ tonen krachtige, stoere en sportieve SUV
  • Primeur voor ŠKODA: in tweeën gedeelde koplampen met dagrijverlichting erboven

ŠKODA geeft alvast twee designschetsen van de nieuwe, compacte cross-over KAMIQ prijs. De stads-SUV van het Tsjechische merk oogt krachtig en stoer, met aan de voorkant gescheiden koplampen en dagrijverlichting. Over iets meer dan een maand wordt de ŠKODA KAMIQ voorgesteld op de autoshow van Genève (5 – 17 maart).

De KAMIQ oogt sterk en zelfverzekerd. Zijn voorzijde wordt gedomineerd door een brede, rechtopstaande grille met dubbele spijlen, die kenmerkend is voor de SUV’s van ŠKODA. Van de zijkant bezien lijkt de compacte KAMIQ langer dan hij in werkelijkheid is. Dat komt vooral door de in het oog springende ‘tornadolijn’ over de flanken, die perfect bij de sportieve daklijn van de auto past. Een zilverkleurige frontspoiler draagt bij aan de stoere offroadlooks van de KAMIQ.

Nieuw koplampdesign

Opvallend is het nieuwe ontwerp van de LED-koplampen. Die zijn in tweeën gedeeld, met de strip van de dagrijverlichting boven de koplampunits. Daarbij is de KAMIQ het eerste model van ŠKODA met dynamische richtingaanwijzers voor en achter. Het kristaldesign van de koplamplenzen draagt bij aan de moderne uitstraling van de auto.

Moderne en tijdloze styling

De hoge, gespierde motorkap is een belangrijk onderdeel van het ontwerp van de KAMIQ. Samen met de flinke grondspeling, grote wielen en stoere diffuser geeft die de ŠKODA KAMIQ een krachtige uitstraling. Het algehele design van de auto is modern, tijdloos en wordt gekenmerkt door sportieve proporties en strakke, ononderbroken oppervlakken. Aan de achterzijde zijn de typische C-vormige ŠKODA-lichten subtiel anders vormgegeven. Net als recent de SCALA krijgt ook de KAMIQ de letters ŠKODA op de achterklep in plaats van het bekende logo.

De ŠKODA KAMIQ beleeft zijn werelddebuut op de autoshow van Genève, die van 5 tot en met 17 maart 2019 wordt gehouden.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.