23
april
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Škoda Yeti Trekauto van het Jaar 2010

De Škoda Yeti is door het ANWB magazine Kampeer & Caravan Kampioen uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2010. In zijn klasse wist ook de Škoda Superb Combi een eerste plaats op te eisen. Na twee dagen testen op de DAF testbaan in St. Oedenrode was de jury het meest te spreken over de Škoda Yeti 1.2 TSI.

In de kleinste klasse (A) eiste de Škoda Yeti 1.2 TSI direct de eerste plaats op, waarmee alle mogelijke twijfels over de spaarzame 1.2 motor in een trekauto voorgoed zijn weggenomen. Ook in de D-klasse kwam een Škoda als winnaar uit de bus. Hier trok de Škoda Superb Combi 1.8 TSI letterlijk aan het langste eind. Daarmee herhaalt Škoda de overwinning van vorig jaar, toen de Superb de verkiezing won en de Octavia Combi winnaar in zijn klasse werd.

Maar nog belangrijker dan de eerste plaats per categorie, was natuurlijk de overall winnaar. De jury, bestaande uit specialisten die het rijgedeelte voor hun rekening namen, en niet-rijdende juryleden die comfort en functionaliteit beoordeelden, koos na zorgvuldige afweging de Škoda Yeti 1.2 TSI als Trekauto van het Jaar 2010. “Een beter bewijs voor de veelzijdige kwaliteiten van de Yeti en de kracht van de 1.2 TSI motor is moeilijk te vinden”, aldus directeur Jan Peter Oving van Škoda-importeur Pon Mobiel.

Vermeldenswaardig is dat de zuinige en schone 1.2 TSI motor van de Yeti over niet minder dan 77 kW beschikt, waarmee hij dus als trekauto uitstekend voor de dag komt. Deze spaarzame krachtbron wordt ook geleverd in de Škoda Octavia (met slechts 20% bijtelling) en in de vernieuwde Škoda Fabia (eveneens 20% bijtelling). Een unieke combinatie van trekkracht met minimaal verbruik en emissie.

Het ANWB magazine Kampeer & Caravan Kampioen is een begrip onder kamperend Nederland. De verkiezing van Trekauto van het Jaar is een jaarlijks terugkerend hoogtepunt, waarmee de kritische consument wordt gewezen op de sterktes en zwaktes van de (dit jaar 23) deelnemende auto’s, verdeeld over zes categorieën. In het meinummer wordt uitgebreid verslag gedaan van de jurering en vindt u een toelichting op de winnaars, waaronder dus tweemaal een Škoda.