Leusden,
01
oktober
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

Krijgt de ŠKODA TREKKA zijn eigen LEGO-set? Stem nu!

Krijgt de ŠKODA TREKKA zijn eigen LEGO-set? Stem nu!

Samenvatting

Een creatieve ŠKODA-liefhebber heeft een LEGO-set van de TREKKA ontworpen – de voorloper van de ŠKODA SUV. Het wordt een echte LEGO-doos als genoeg mensen erop stemmen!

De blauw met witte ŠKODA TREKKA verscheen pasgeleden op de LEGO Ideas-website. Daar delen LEGO-bouwers hun eigen ideeën voor nieuwe modellen. Het verbaast ons niet dat een ŠKODA-liefhebber uit Nieuw-Zeeland het ontwerp indiende, want in Nieuw-Zeeland werd de voorloper van de SUV’s van ŠKODA ontwikkeld en gebouwd.

Geschiedenis van de ŠKODA TREKKA

Op de ŠKODA Newsroom hebben we de geschiedenis van de ŠKODA TREKKA al eens uit de doeken gedaan. De unieke terreinwagen gebruikte de techniek van de eerste ŠKODA OCTAVIA en kreeg lokaal gemaakt plaatwerk aangemeten. Tussen 1966 en 1973 werden bijna 3.000 exemplaren gebouwd in tal van carrosserievarianten. De gele TREKKA in het ŠKODA Museum is een driedeurs versie met twee zitbanken achterin.

TREKKA van 1.825 LEGO-stenen

Dat de TREKKA van LEGO niet geel is maar azuurblauw, heeft alles te maken met de afgeronde hoeken van de motorkap. Die LEGO-steentjes bestaan in slechts vier kleuren en azuurblauw past volgens bedenker Gareth het mooist bij het witte dak. Zijn drie andere opties waren wit, bruin en groen.

Gareth heeft vier weken aan het ontwerp gewerkt. Niet met een krat vol LEGO-steentjes van zolder, maar met LEGO’s ontwerpsoftware. Al na een paar dagen was de auto te herkennen als een TREKKA, maar de bewegende delen waren lastig. Gareth moest en zou de auto deuren geven die open en dicht kunnen. Het allermoeilijkst waren de werkende besturing en het mechaniek om de motorkap te openen. Aangezien de kap tegen het voorruitframe zit, moeten de scharnieren hem omhoog én naar voren bewegen. Gareth is duidelijk niet voor een gat te vangen.

Onder het afneembare dak valt ook van alles te ontdekken. Zoals twee zitbanken die je kunt wegklappen om bij geheime opbergvakken te komen. De LEGO-set bestaat uit 1.825 bouwstenen, is 35 centimeter lang en weegt ruim 1,5 kilo.

Stemmen op de LEGO-set

Of de LEGO-set van de TREKKA er ooit komt, hangt af van het aantal stemmen dat het idee krijgt. De eerste honderd stemmen die nodig zijn om het plan van de grond te krijgen, zijn al binnen. Nu heeft de speelgoed-ŠKODA ruim een jaar de tijd om 1.000 stemmen te verzamelen – de tweede hindernis. Op dit moment staat de teller op 369 supporters en alle hulp is welkom. Om je stem uit te brengen, moet je een account op de LEGO Ideas-website aanmaken. Uiteindelijk zijn er 10.000 aanhangers nodig om dit project kans van slagen te geven. Dus stuur alle ŠKODA-rijders die je kent naar de LEGO Ideas-website.

Lees ook: Modelauto’s: “Een auto 43 keer kleiner maken werkt niet”