Leusden,
25
juli
2022
|
15:12
Europe/Amsterdam

Kristallen trofee van ŠKODA AUTO voor winnaar Tour de France - Jonas Vingegaard

Kristallen trofee van ŠKODA AUTO voor winnaar Tour de France

  • Unieke trofee uitgereikt na eindzege van 109e Tour de France
  • ŠKODA Design creëerde overwinningstrofeeën al voor de twaalfde keer
  • ŠKODA ondersteunt Tour de France sinds 2004 als officiële hoofd- en autopartner
Samenvatting

Na meer dan 3.300 kilometer te hebben afgelegd, vierde Jonas Vingegaard van Team Jumbo-Visma in Parijs zijn eindoverwinning van de 109e Tour de France. De 25-jarige Deen ontving op de Avenue des Champs Élysées de unieke, door ŠKODA Design gecreëerde  trofee van kristalglas. De groene trofee voor de winnaar van het puntenklassement ging naar zijn Belgische teamgenoot Wout van Aert. Als hoofd- en autopartner van het grootste wielerevenement ter wereld was hoofdpartner ŠKODA prominent aanwezig met een groot aantal auto’s, waaronder de volledig elektrische ŠKODA ENYAQ iV die het peloton aanvoer als ‘Red Car’ tijdens 16 van de 21 etappes.

De Deen Jonas Vingegaard versloeg zijn rivalen tijdens 21 etappes en behaalde daarmee de eerste plaats in het algemeen klassement. Als erkenning voor zijn topprestatie ontving hij een kristallen winnaarstrofee gemaakt door ŠKODA Design. Ook de winnaar van het puntenklassement in de door ŠKODA gesponsorde groene trui-categorie en de winnaar van de witte trui kregen een speciale award. Het was dit jaar voor de twaalfde keer dat ŠKODA Design de unieke trofeeën heeft vormgegeven. 

De 60 centimeter hoge kristallen trofeeën van vier kilogram worden traditioneel vervaardigd in Lasvit in Nový Bor. De precieze symmetrische snit zorgt ervoor dat het gebroken licht er vanuit elke hoek anders uitziet. Net als de huidige ŠKODA-modellen hebben ook de trofeeën karakteristieke kristallijne vormen.

De Tsjechische autofabrikant ondersteunt de Tour de France al sinds 2004 als officiële hoofd- en autopartner. Dit jaar leverde ŠKODA AUTO 250 auto’s aan de organisatoren, de wedstrijdleiding en de serviceteams die het peloton begeleiden. Naast de volledig elektrische ENYAQ iV, die werd gebruikt door Tour de France-directeur Christian Prudhomme als ‘Red Car’ tijdens 16 van de 21 etappes, werden ook de OCTAVIA en SUPERB iV met plug-in hybride aandrijflijn ingezet.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.