Leusden,
24
maart
2022
|
07:00
Europe/Amsterdam

Last van hooikoorts? Rijden in een ŠKODA met Air Care helpt

Last van hooikoorts? Rijden in een ŠKODA met Air Care helpt

Samenvatting

Niezen tijdens het autorijden kan gevaarlijk zijn. Als je niest bij 50 km/h, zie je 30 meter niets. Hoe helpt een ŠKODA met Air Care tijdens het hooikoortsseizoen?

 

Hooikoorts komt voor bij ongeveer 20 procent van de Nederlanders. Tussen de niesbuien door, vertellen ze je dat het door de pollen in de lucht komt. Ze zijn allergisch voor het stuifmeel van grassen, bomen en planten die voor bestuiving afhankelijk zijn van de wind. Als er toch een manier bestond om die vervelende pollen uit de lucht te filteren…

Wat is Air Care?

Air Care maakt deel uit van het Climatronic-systeem dat veel ŠKODA-modellen hebben. Je weet vast wel dat de automatische klimaatregelaar het interieur op de ingestelde temperatuur brengt en voorkomt dat de ramen beslaan bij slecht weer. Maar weet je ook dat Climatronic met Air Care bij de eerste tekenen van luchtvervuiling de circulatiestand inschakelt? Er wordt geen verontreinigde lucht vanbuiten meer aangezogen, maar in plaats daarvan wordt de lucht in de auto rondgepompt en gereinigd door filters. Zo adem je frisse lucht.

In ŠKODA’s met Air Care gaat de lucht door een zeer effectief interieurluchtfilter met een laag van actieve koolstof. Dat filtert kleine deeltjes, onaangename geurtjes en die hinderlijke pollen uit de lucht. Daarom heeft Climatronic de luchtcirculatie voor het grootste deel van het jaar ingeschakeld.

Deze ŠKODA’s hebben Air Care

Als je dit met betraande ogen leest, is het goed om te weten dat ŠKODA met drie verschillende interieurluchtfilters werkt. Alle ŠKODA’s hebben het standaardfilter dat kleine deeltjes tegenhoudt. De overtreffende trap is het filter met actieve koolstof dat ook vieze geurtjes absorbeert. Het beste interieurluchtfilter heeft een extra laag die pollen en andere allergenen tegenhoudt. Voor 20 procent van de Nederlanders is dus alleen het beste filter goed genoeg.

Geniet je al van een ŠKODA met Air Care, dan moet je het interieurluchtfilter vroeger of later vervangen (elke 2 jaar is het advies). De lente is daar een goed moment voor, want na de natte wintermaanden kan er schimmel op het filter ontstaan. En met een nieuw filter, ben je optimaal voorbereid op de eerste pollen.

Climatronic met Air Care is leverbaar voor de ENYAQ iV, de KAROQ, de KODIAQ, de OCTAVIA en de SUPERB.

 

Lees ook: Zo moet je de airco gebruiken

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.