Leusden,
30
oktober
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Lege accu in de winter? Zo kun je dat voorkomen

Lege accu in de winter? Zo kun je dat voorkomen

Samenvatting

Start je auto niet? Dit overkomt veel automobilisten in de wintermaanden – de Wegenwacht is er maar druk mee. Voorkom narigheid en laat je accu testen door de ŠKODA-dealer.

In de winter krijgt je auto het zwaar te verduren. Als je pech hebt, is de accu leeg en start de motor niet. Dit is een veel voorkomend probleem: een lege of defecte accu is het euvel waarvoor de Wegenwacht het vaakst uitrukt. Zorg dat jou dit niet overkomt en wip langs bij de ŠKODA-dealer voor een check.

Hoe lang gaat een accu mee?

Een autoaccu gaat ongeveer 4 tot 6 jaar mee. De levensduur is sterk afhankelijk van het gebruik. Maak je vooral korte ritten, dan is je accu eerder aan vervanging toe. Bovendien krijgt de accu dan niet de kans om de energie die nodig was om de motor te starten, weer bij te laden. Op die manier sta je vroeger of later met een lege accu. Lage temperaturen versterken het probleem. Sowieso is het verstandig om regelmatig een lange rit te maken met je ŠKODA. Voor de lol, voor je accu, voor beide.

Wat controleert de ŠKODA-dealer allemaal?

Om er zeker van te zijn dat jouw accu de hele winter meegaat, laat je een accucheck uitvoeren bij de ŠKODA-dealer. Speciale meetapparatuur bepaalt de conditie van je accu. Als het nodig is, kun je hem laten vervangen en zo startproblemen voor zijn.

Bij een accucheck wordt niet alleen de accu gecontroleerd. Ook de dynamo en de startmotor worden nagelopen. Op die manier sla je drie vliegen in een klap, want alle onderdelen staan in de pech top 10 van de Wegenwacht. Een lege accu staat op één, een kapotte dynamo op drie en een defecte startmotor op zes. Online kun je eenvoudig een werkplaatsafspraak met de ŠKODA-dealer maken. 

Lees ook: Waarschuwingslampje? Je auto informeert de dealer