Leusden,
15
juli
2022
|
07:00
Europe/Amsterdam

Lekker met de auto op vakantie? Let hierop bij het inpakken

Lekker met de auto op vakantie? Let hierop bij het inpakken

Samenvatting

ŠKODA-rijders hebben echt geen excuus nodig om met hun auto op vakantie te gaan, maar de lange wachtrijen op Schiphol maken een autovakantie wel extra aantrekkelijk. Let hierop bij het inpakken.

Sommige ŠKODA-rijders maken er een sport van om hun auto zo slim en efficiënt mogelijk in te pakken. Anderen leggen zonder nadenken de spullen achterin, want de kofferbak is toch groot genoeg. Onze inpaktips zijn voor iedereen handig.

1. Hoedenplank is voor hoeden

Oppassen voor rondvliegende spullen is een terugkerend thema in dit artikel. Bij een noodstop of een botsing, vliegen spullen die op de hoedenplank liggen gegarandeerd naar voren. Welke objecten krijg jij liever niet tegen je achterhoofd? Wij denken aan boeken, paraplu’s, tablets en de verbandtrommel. Zelfs het zachte EHBO-tasje van ŠKODA koppen we liever niet terug. Het spreekt dus voor zich dat je dit soort zaken niet op de hoedenplank legt.

2. Denk in kilo’s

Zet de zwaarste spullen op de vloer van de bagageruimte en tegen de rugleuning van de achterbank. Hoe lager de kilo’s in de auto liggen, des te beter de stabiliteit en wegligging. Als je plotseling moet remmen, vangt de rugleuning de voorwaartse energie op. Klik je de gordels vast voor extra stevigheid, als er niemand achterin zit.

Een dakkoffer is bedoeld voor lichte spullen die veel ruimte innemen, zoals slaapzakken en jassen. Denk wederom in kilo´s, want je wilt het meeste gewicht laag bij de grond houden (lees: in de kofferbak) en elke auto heeft een beperkte dakbelasting. Om je een idee te geven: nieuwe ŠKODA’s hebben een daklast van 75 kilo (of meer) en de bagagebox zelf weegt ongeveer 15 kilo.

3. Houd deze spullen apart

Belangrijke spullen om binnen handbereik te houden, zijn de EHBO-doos, de waarschuwingsdriehoek en de brandblusser. In de meeste Europese landen ben je verplicht om op z’n minst één veiligheidsvest in de auto te hebben. Als de nood aan de man komt, wil je dat natuurlijk voor het grijpen hebben. Daarom maakt ŠKODA er een gewoonte van om het reflectievest vlakbij de bestuurder op te bergen, zoals onder de stoel, onder de vloermat of in het deurvak. Vakantiegangers met een elektrische auto houden het laadsnoer apart.

4. Haal alles van je fiets

Wees niet lui en haal de fietstassen en andere losse spullen van je fiets, voordat je ze op of achter de auto bindt. Anders gaat de rijwind aan je fietstassen trekken en daar houden de tas, de fiets en de auto alle drie niet van. Ook maakt het een boel herrie. Verwijder tevens de batterij van je elektrische fiets. Die wappert niet, maar maakt de lading wel onnodig zwaar en instabiel.

5. Benut alle opbergvakken

De ontwerpers van ŠKODA maken elk interieur zo handig als mogelijk. Neem de nieuwe ŠKODA FABIA als voorbeeld, met het zonnebrilvakje bij de binnenspiegel, de grote Jumbo Box tussen de voorstoelen en de handige deurvakken. Gebruik de opbergvakken om eten en drinken voor onderweg in op te bergen en leg kleine rugtassen, tekenspullen en ander speelgoed op de vloer of onder een stoel. In de grote kofferbak zitten riemen om een gevarendriehoek en een EHBO-tasje mee vast te snoeren.

6. Bestel op tijd

De schoolvakanties zijn al begonnen, dus maak je nu klaar voor de zomer. Bekijk alle aanbiedingen in onze webshop, of bestel direct de fietsendrager, de dakkoffer of de bagagenetten die je nodig hebt. Die laatste zijn handig om te voorkomen dat spullen door de kofferbak rollen als je over een leuke slingerweg rijdt.  

Wacht ook geen moment langer met het inplannen van een Airco Service met geurbehandeling, want er zijn meer ŠKODA-rijders die er op warme dagen koel bij willen rijden. Fijne vakantie!

Lees ook: Klaar voor de lente! Check jouw ŠKODA op deze 7 punten

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.