Leusden,
24
maart
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Maak kennis met de ŠKODA KAMIQ

Maak kennis met de ŠKODA KAMIQ

Samenvatting

De autobeurs van Genève is afgelopen, de rust weergekeerd. Bekijk de ŠKODA KAMIQ op je gemak van dichtbij.

Nieuw infotainmentsysteem

Het interieur van de KAMIQ lijkt op dat van de ŠKODA SCALA, het andere nieuwe model dat schitterde in Genève. Zodoende krijgt de KAMIQ een infotainmentsysteem van de derde generatie, een simkaart die de auto met internet verbindt en een digitaal instrumentarium met een groot display van 10,25 inch. Het interieur is bekleed met zachte oppervlakken en de auto biedt een scala aan Simply Clever-oplossingen. Deurrandbeschermers bijvoorbeeld: als je de KAMIQ in een krap parkeervak wurmt, dan beschermen de kunststof randen de portieren van de auto én die van de auto’s ernaast.

Assistenten voor bijna alles

De KAMIQ is leverbaar met een groot aantal veiligheidsvoorzieningen en geavanceerde rijhulpsystemen. De passieve vrijheid wordt gewaarborgd door maximaal 9 airbags en de actieve veiligheid profiteert van een hele reeks aan assistenten. Te weten: rijstrookassistentie (Lane Assist), Front Assist met een noodremsysteem, en Side Assist dat waarschuwt voor auto’s die van achteren naderen om in te halen of zich in de dode hoek bevinden.

Autorijden wordt makkelijker gemaakt door adaptieve cruisecontrol, de parkeerassistent en de hellingassistent. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je de KAMIQ bestellen met de ‘vollehandenassistent’ - beter bekend als de elektrische achterklep. Wie graag sportief rijdt, kan de hulp inroepen van het sportonderstel met adaptieve schokdempers.

Blijf op de hoogte: Schrijf je in voor de SUV-nieuwsbrief

De ŠKODA KAMIQ beleefde zijn wereldpremière tijdens de Geneva Motor Show. Het is de derde SUV in ŠKODA’s SUV-reeks. Het aanbod luidt nu als volgt: KODIAQ, KAROQ en KAMIQ. De KAMIQ combineert de pluspunten van een Sports Utility Vehicle, zoals meer bodemvrijheid en een wat hogere zitpositie, met de wendbaarheid van een compacte hatchback. De stad is zijn speelterrein.

Jong en fris

Exterieurontwerper Petr Matušinec ligt het design toe: “De KAMIQ ziet er jong en fris uit, maar straalt evenveel kracht en zelfvertrouwen uit als de grotere modellen. Al is hij van nature speelser. Uiterlijke kenmerken zoals de horizontaal gescheiden koplampen verklappen dat hij bij ŠKODA’s SUV-familie hoort. Tegelijkertijd laat hij zien hoe veelzijdig onze ontwerptaal is.”

Over koplampen gesproken: de nieuw ontworpen lichtunits springen direct in het oog. De LED-dagrijverlichting zit boven de koplampen. Bij de luxe uitvoeringen lijkt de LED-strip opgebouwd uit vier edelstenen. De KAMIQ pronkt ook met zijn dynamische richtingaanwijzers op de voor- en achterkant.