Leusden,
09
juli
2020
|
17:21
Europe/Amsterdam

Managementwijziging bij ŠKODA AUTO

Managementwijziging bij ŠKODA AUTO

  • Voormalig CEO Bernhard Maier zet punt achter vele succesvolle jaren bij ŠKODA AUTO
  • Opvolger wordt tijdens bestuursvergadering van ŠKODA AUTO in augustus bekendgemaakt
Samenvatting

Bernhard Maier treedt op 31 juli aanstaande terug als directievoorzitter van ŠKODA AUTO a.s., na bijna vijf jaar leiding te hebben gegeven aan de onderneming.

Bernhard Maier begon zijn zakelijke carrière in 1984 bij Nixdorf Computer AG. Van 1988 tot en met 2001 vervulde Maier diverse managementfuncties bij BMW AG in Duitsland en daarbuiten. Hij was daar onder meer projectmanager voor de internationale merkstrategie. In 2001 nam Maier de functie van bestuursvoorzitter van Porsche Deutschland GmbH op zich, waarna hij in 2010 werd benoemd tot bestuurslid voor Sales & Marketing bij Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG. In die rol moderniseerde Maier de dealer- en verkooporganisatie op radicale wijze. Onder zijn leiding werd de internationale dealerorganisatie aanzienlijk verder uitgebreid, en verdrievoudigde de wereldwijde levering aan klanten. In november 2015 werd Bernhard Maier benoemd tot bestuursvoorzitter van ŠKODA AUTO a.s. De hoofdlijnen binnen zijn Strategy 2025+ heroriëntatie waren elektromobiliteit, digitalisering en connectiviteit, nieuwe mobiliteitsdiensten en de implementatie van een breed modelprogramma voor het merk. Onder Maier’s leiding introduceerde ŠKODA nieuwe, belangrijke modellen als de KODIAQ, KAROQ, KAMIQ en SCALA, en ontwikkelde het merk de ENYAQ iV, het eerste model dat uitsluitend als elektrische auto werd ontworpen. Bovendien stegen de verkopen van ŠKODA onder Maier’s regie tot zo’n 1,3 miljoen auto’s per jaar en noteerde het merk recordcijfers op het gebied van verkoop en winstgevendheid.

Herbert Diess, bestuursvoorzitter van de Volkswagen Groep en voorzitter van de Raad van Toezicht van ŠKODA AUTO, bedankte Bernhard Maier voor zijn uitstekende prestaties binnen de Volkswagen Groep, en meest recent bij ŠKODA: “Bernhard Maier is één van de meest ervaren automotive managers binnen de Volkswagen Groep. In zijn rol als bestuursvoorzitter van ŠKODA AUTO heeft hij een indrukwekkende bijdrage geleverd aan het versterken van het merk. Zijn jaren bij ŠKODA behoren tot de meest succesvolle in de 125-jarige historie van de onderneming. Ik wil Bernhard Maier graag bedanken voor de bijna twee decennia aan zeer succesvolle jaren bij Porsche en ŠKODA”.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.