Leusden,
01
augustus
2022
|
16:17
Europe/Amsterdam

Marianne Vos ontvangt groene trofee van ŠKODA

Marianne Vos ontvangt groene trofee van ŠKODA

  • Unieke award voor winnaar puntenklassement Tour de France Femmes avec ZWIFT ontworpen door ŠKODA Design
Samenvatting

Annemiek van Vleuten heeft gisteren de eerste Tour de France Femmes avec ZWIFT op haar naam geschreven. Daar bleef het echter niet bij qua Nederlands succes. Marianne Vos nam namelijk de groene trofee in ontvangst: een kristallen bokaal die door ŠKODA Design speciaal werd ontworpen voor de winnaar van het puntenklassement van het internationale wielerevenement voor vrouwen. 

De acht etappes van de Tour de France Femmes avec ZWIFT voerden dwars door Oost-Frankrijk over een totale afstand van 1.029 kilometer. De ronde eindigde op 31 juli in La Super Planche des Belles Filles in de Vogezen, waar Annemiek van Vleuten zich als koningin mocht laten kronen. De van Boheems kristal gemaakte groene trofee van ŠKODA Design stond echter klaar voor Marianne Vos, de grote winnaar van het puntenklassement.

ŠKODA AUTO ondersteunde de tour als officiële hoofdsponsor met meer dan 50 service- en ondersteuningsauto’s, waaronder de ‘Red Car’, de SUPERB iV met plug-in hybride aandrijflijn voor  Marion Rousse, directeur van de Tour de France Femmes. Door het event intensief te steunen, wil ŠKODA AUTO actief bijdragen aan de stevige verankering van de Tour de France Femmes op de kalender van de internationale wielergemeenschap. 

Als hoofdpartner van de Tour de France Femmes avec ZWIFT bracht ŠKODA AUTO ook een aantal Non Fungible Tokens (NFT) uit, beperkt tot 30 voor elke etappe. De acht ontwerpen, die voorafgaand aan de race op weareridinghistory.io werden gepubliceerd, zijn gemaakt door de Tsjechische kunstenaar Ilona Polanski. 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.