Leusden,
25
april
2021
|
07:07
Europe/Amsterdam

Meivakantie met de auto in Nederland: 8 Simply Clever-tips

Meivakantie met de auto in Nederland: 8 Simply Clever-tips

Samenvatting

Ga je in de meivakantie met de auto op pad? Groot gelijk! Een autovakantie in eigen land heeft tal van voordelen die de vakantiepret vergroten. Met deze 8 Simply Clever-tips haal je alles uit je vakantie.

Dit jaar hebben alle schoolregio’s meivakantie van 1 t/m 9 mei. Hét moment om er een week tussenuit te gaan in eigen land. Hieronder lees je hoe je het maximale uit je autovakantie haalt. Bonustip: let erop of de airconditioning je door de lentezon opgewarmde auto snel genoeg afkoelt. Valt dat tegen, plan dan meteen een airco-onderhoudsbeurt bij de ŠKODA Dealer.

1. Maak van de reis een uitje

Andere jaren is er onderweg geen tijd voor uitstapjes; Italië is ver weg en dus moet je kilometers maken. Maar nu je toch in Nederland blijft en de afstanden kort zijn, neem er dan juist wél de tijd voor. Ontwijk de snelwegen, stop op mooie plekken voor een picknick of een wandeling en laat het vakantiegevoel alvast beginnen.

2. Laat de drop en pindakaas maar thuis

Nederlanders die ver van huis gaan, nemen massaal drop, kaas en pindakaas mee. Dat is geen grap, het zit in de aard van het beestje. Je kunt je die moeite besparen wanneer je binnen onze landsgrenzen blijft. Dan zijn op elke vakantiebestemming drop, kaas en pindakaas te koop en hoef jij er niet mee te sjouwen.

3. Gebruik de paraplu waar nodig

De weersverwachtingen voor de meivakantie zijn goed: geregeld zon met af en toe een wolk. Uit die wolk kan een spat regen vallen, dus vergeet niet om de paraplu uit je ŠKODA mee te nemen als je gaat wandelen. Onderweg kun je vertellen dat ŠKODA’s passie voor de plu begon met de eerste generatie SUPERB en dat tegenwoordig bijna alle ŠKODA-modellen over deze Simply Clever-oplossing beschikken.

4. Upgrade je ŠKODA met afvalbakjes

Tijdens de meivakantie zijn de eerste terrassen weer open. Een gezellig vooruitzicht, maar het zal er wel druk zijn. Dranken en snacks ‘to go’ blijven een uitkomst. Met als nadeel dat lege koffiebekers en bekruimelde servetjes zich ophopen in de auto. Doe jezelf en je passagiers een plezier en upgrade je ŠKODA met afvalbakjes voor in de portieren. Je bestelt ze in de ŠKODA Webshop.

5. Slaap net zo lekker als thuis

Je neemt minder spullen mee voor één week Zuid-Friesland dan voor drie weken Zuid-Frankrijk. Dit betekent dat er ruimte overblijft in de auto voor luxezaken die je normaal thuislaat. Zoals je eigen hoofdkussen of dekbed, zodat je op vakantie net zo lekker slaapt als thuis. Of je neemt de grote barbecue mee. Of de tuinmeubels. Of de racefiets.

6. Deel je kofferbak handig in

Over licht reizen gesproken: als je weinig bagage meeneemt, kunnen de spullen gaan schuiven in de grote kofferbak. Je zet ze vast met het fixeersysteem voor bagage; opstaande randen met klittenband eronder waarmee je tassen, kratten en dozen klem zet op de vloermat. De 3-delige set van bagagenetten kan ook een uitkomst zijn.

7. Wees blij dat je niet hoeft te vliegen

Ga je normaal met het vliegtuig op vakantie? Dan weet je hoe stom vliegvelden zijn. Je moet uren van tevoren aanwezig zijn, vervolgens sta je in verschillende rijen en als je eindelijk aan de beurt bent, doen ze moeilijk over je vloeistoffen. Het feit dat je al dit gedoe ontloopt, maakt elke autovakantie op voorhand geslaagd. 

8. Geniet van de extra beenruimte

Nog een nadeel van vliegvakanties is dat je moet bijbetalen voor extra beenruimte. ŠKODA-rijders weten niet wat ze overkomt, want zij zitten in hun auto nooit om beenruimte verlegen. In grote modellen als de KODIAQ en SUPERB is de achterbank zelfs zo ver van de voorstoelen verwijderd, dat spraakversterking wordt gebruikt om de stemmen van de bestuurder en bijrijder door te geven naar de luidsprekers achterin. Dames en heren, hier spreekt uw gezagvoerder…

Lees ook: Kleur maakt blij! Rij lekkerder met Ambient Lighting