Leusden,
11
september
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Mensen uit deze 48 landen werken bij ŠKODA

Mensen uit deze 48 landen werken bij ŠKODA

Samenvatting

ŠKODA is een mondiaal bedrijf dat actief is meer dan 100 landen. Het heeft meer dan 41.000 medewerkers. In thuisland Tsjechië werken mensen uit 48 landen. Ook uit Nederland. 

ŠKODA heeft in Tsjechië 4443 buitenlandse werknemers uit 48 landen in dienst. Dat betekent dat 13,6 procent van het personeel van buiten Tsjechië komt. De meesten komen uit Polen (45,3 procent), Slowakije (35,2 procent) en Oekraïne (8,9 procent).

Het is geen verrassing dat mensen uit naburige landen in Tsjechië werken, maar ŠKODA heeft ook werknemers aangetrokken uit Nederland en van verder weg. Zodoende kun je hier drie Amerikanen, twee Cubanen en twee Koreanen tegenkomen. In ŠKODA’s thuisland werkt ook een handjevol medewerkers uit Canada, Mexico, Namibië en Singapore.

Auto’s voor de hele wereld

Oliver Stefani is de hoofdontwerper van ŠKODA en hij werkt met een internationaal team. We vragen hem naar de voordelen daarvan. Stefani: “Ons ontwerpteam is echt internationaal, met circa 26 nationaliteiten. Dat is verrijkend en eigenlijk ook noodzakelijk – ŠKODA is een aantrekkelijk merk dat auto’s voor de hele wereld maakt. Het heeft mensen met verschillende achtergronden nodig. Het is hun taak om te dromen. Samen kneden we die dromen en ideeën tot een tastbare vorm.”

Drie fabrieken in Tsjechië

ŠKODA heeft drie fabrieken in Tsjechië. Auto’s rollen van de band in Mladá Boleslav en Kvasiny. De fabriek in Vrchlabí bouwt versnellingsbakken voor ŠKODA en de hele Volkswagen Groep. Sinds kort produceert de hoofdfabriek in Mladá Boleslav ook batterijpakketten voor plug-in hybrides op het MQB-platform van de Groep.

Lees ook: Waar worden ŠKODA's gemaakt?