Leusden,
10
juli
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Naar de Tour de France? Zo sta je op de beste plekken!

Naar de Tour de France? Zo sta je op de beste plekken!

Samenvatting

Een vakantie in Frankrijk is niet compleet zonder dat je de karavaan van de Tour de France een keer in het echt hebt gezien. Hoe vind je de beste plekken om de renners voorbij te zien rijden?

Dikke kans dat je bij de Touretappe zult merken hoeveel ŠKODA’s er rondrijden. ŠKODA en wielrennen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit jaar is het merk voor de zestiende maal hoofdsponsor van de Tour de France. Bovendien werkt ŠKODA al jaren samen met toonaangevende teams. Het succesvolle Team Sunweb rijdt de komende jaren SUPERB COMBI. Deze zes tips zijn dan ook op onze eigen ervaringen gebaseerd!

1. Wil je gratis spullen? Wees op tijd! 

Voordat de renners voorbij komen, gebeurt er tijdens een Touretappe al genoeg. Eerst komt de reclamekaravaan langs, waarbij de sponsors allerlei spullen uitdelen – voor niets! Je kunt ook officiële shirts en bidons kopen van de ploegen, maar die zijn uiteraard niet gratis. 

2. Kies een bergetappe uit

Tijdens een vlakke rit zijn de renners in een mum van tijd weer voorbij. Een etappe volgen is dan een stuk minder spectaculair. Wil je de renners echt zien stoempen, zweten en knokken, kies dan een plek waar de rijders bergop koersen. Wil je na afloop niet tussen de auto’s en de campers in de file staan, dan kun je de auto onder aan de berg parkeren en zelf een eind lopen. Goed voor de conditie en het scheelt file-ergernissen! 

3. Weet hoe de route loopt

Als je een etappe hebt uitgezocht, zorg dan dat je weet hoe de route verloopt. Op de website van de Tour de France kun je dat precies zien. Dan ben je niet verrast als op de weg ernaartoe een straat afgesloten blijkt te zijn en kun je zelfs op meerdere plekken gaan kijken. 

4. Houd rekening met het weer

Vooral bij bergetappes kan het weer van het ene op het andere moment omslaan: zo sta je in de bloedhitte, zo barst een hevige regenbui los. Houd de weerapps dus goed in de gaten, zorg ervoor dat je een poncho, een paraplu, een pet en een zonnebril bij je hebt en smeer je goed in. 

5. Neem eten en drinken mee

Als je een goede plek wilt hebben, is het slim om vroeg langs de route te gaan staan. Alleen is niet op elke plek voldoende eten en drinken aanwezig. Neem dus zelf voldoende mee, zodat de hongerklop niet toeslaat. 

6. Houd rekening met de renners

Dit klinkt misschien logisch, maar je ziet mensen de meest vreemde capriolen uithalen langs de route. Meerennen met een renner, hopeloos in de weg gaan staan, niet voldoende afstand houden. Wielrennen is een volkssport en de steun van publiek is onontbeerlijk, maar heb respect voor de sporter en houd gepaste afstand.

Bevangen door de wielerkoorts? Een mooi moment om optimaal voorbereid naar de Tour de France te gaan. Een fietsendrager zodat je je fiets mee de berg kunt opnemen, een handige bidon of een flitsende zonnebril: op de ŠKODA webshop vind je nog meer handige wieleraccessoires. 

Lees ook: 5 redenen om op de fiets naar je werk te gaan