Leusden,
12
januari
2017
|
11:24
Europe/Amsterdam

Nieuwe perslijn van ŠKODA feestelijk geopend

  • State-of-the-art perslijn in maart volledig operatief
  • Dagproductie 23.000 onderdelen voor diverse modellen
  • ŠKODA investeert 86,4 miljoen euro en creëert 140 banen
  • Nieuwe perslijn 15 procent energie-efficiënter

ŠKODA heeft zijn nieuwe PXL II servoperslijn geopend in de fabriek in Mladá Boleslav. Deze state-of-the-art perslijn wordt in maart volledig operatief en zal dan 23.000 aluminium onderdelen per dag produceren, waaronder voor het eerst ook grote. De investering van ŠKODA in de nieuwe lijn bedraagt 86,4 miljoen euro.

“De nieuwe perslijn is een belangrijke investering in de groei van het merk ŠKODA en de toekomst van de fabriek in Mladá Boleslav”, verklaart Michael Oeljeklaus, bestuurslid voor productie en logistiek. “Het is een belangrijk onderdeel van ons milieuplan GreenFuture, dat gericht is op productiebesparingen en energiezuinige auto’s. De perslijn is een van de modernste van Centraal-Europa en behalve dat hij energie-efficiënt is, maakt hij de productie ook flexibeler.”

De nieuwe PXL II maakt gebruik van innovatieve servotechnologie. De energie wordt direct gegenereerd in de veertien servomotoren en niet op de ‘ouderwetse’ manier: met een vliegwiel. Ook kan hij gebruikte energie deels regenereren. Al met al verbruikt de nieuwe perslijn 15 procent minder energie dan conventionele systemen, bovendien is hij makkelijk in het gebruik. Het project levert 140 nieuwe banen op.