Leusden,
16
augustus
2021
|
10:28
Europe/Amsterdam

Nieuwe ŠKODA FABIA krijgt zuinige turbo-benzinemotoren

Nieuwe FABIA krijgt zuinige turbo-benzinemotoren

  • Keuze uit twee zuinige 1.0 TSI-versies: 70 kW/95 pk of 81 kW/110 pk
  • Tal van technologische verbeteringen brengen verbruik en emissies verder omlaag
Samenvatting

De nieuwe ŠKODA FABIA, die in november zijn opwachting maakt in Nederland, wordt leverbaar met twee zuinige 1.0 TSI turbo-benzinemotoren. Deze driecilinder EVO-motoren leveren een vermogen van respectievelijk 70 kW/95 en 81 kW/110 pk, en voldoen aan de strengste Euro 6d emissie-eisen.

De nieuwe ŠKODA FABIA wordt in ons land uitsluitend leverbaar met efficiënte en zuinige driecilinder 1,0-liter turbo-benzinemotoren. Klanten kunnen kiezen uit twee varianten. De versie met 70 kW/95 pk heeft een handgeschakelde vijfversnellingsbak, de 81 kW/110 pk sterke variant wordt standaard geleverd met een 7-traps DSG-transmissie met dubbele koppeling. Net als de handgeschakelde versnellingsbak worden beide motoren geproduceerd in de ŠKODA-fabriek in Mladá Boleslav, De zeventraps DSG-transmissie is afkomstig uit de Tsjechische Vrchlabí-fabriek.

Technologische verbeteringen dringen verbruik en emissies verder terug 

ŠKODA heeft tal van technologische verbeteringen doorgevoerd aan de twee driecilinder TSI-motoren. Daardoor zijn ze nu niet alleen zuiniger en schoner, maar leveren ze ook betere prestaties. De krukas, zuigers en zuigerveren ondervinden een lagere interne weerstand, terwijl de koeling is verbeterd door een gemodificeerde circulatie in de cilinderkop, de verbrandingskamers en het geïntegreerde uitlaatspruitstuk. Beide 1.0 TSI-motoren hebben directe brandstofinspuiting die werkt met een inspuitdruk van 350 bar. De gietijzeren cilinderbussen in het aluminium onderblok zijn vervangen door een innovatieve plasmacoating, wat de interne weerstand nog verder verkleint.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.