Leusden,
24
januari
2019
|
08:05
Europe/Amsterdam

Nieuwe stads-SUV van ŠKODA heet KAMIQ

Nieuwe stads-SUV van ŠKODA heet KAMIQ

  • ŠKODA zet volgende stap in SUV-offensief met derde model voor de Europese markt
  • Wereldpremière ŠKODA KAMIQ op de autosalon van Genève

De nieuwe SUV van ŠKODA heet KAMIQ. De cross-over is de derde SUV van ŠKODA voor de Europese markt en vormt de volgende stap in het SUV-offensief van de Tsjechische autofabrikant. Het woord KAMIQ komt uit de taal van de Inuit, de naam waarmee de Eskimo's van Groenland en Canada zichzelf aanduiden. Het woord is min of meer te vertalen als ‘tweede huid’, die perfect past in elke situatie. De nieuwe cross-over deelt zijn naam met de KAMIQ die nu al in China leverbaar is, maar wijkt verder op alle fronten af als compleet nieuw model.

De ŠKODA KAMIQ is een cross-over model dat de ideale metgezel is voor het dagelijks leven in de moderne stad én daarbuiten. De naam KAMIQ maakt deel uit van een cross-model naamgeving voor het SUV-modellengamma. Alle namen van de huidige ŠKODA SUV-modellen beginnen met een K en eindigen met een Q: KODIAQ en KAROQ.

Volgende stap in SUV-offensief

Met de nieuwe ŠKODA KAMIQ zet de Tsjechische autofabrikant de volgende stap in zijn SUV-offensief en breidt het merk zijn aanbod uit met een compact en op levensstijl gericht instapmodel voor de Europese markt. De ŠKODA KAMIQ combineert de wendbaarheid en rijeigenschappen van een compacte auto met de klassieke voordelen van een SUV: een hogere zitpositie, beter zicht, gemakkelijker in- en uitstappen en meer bodemvrijheid. Op basis van het modulaire MQB-platform biedt het ŠKODA-model nieuwe assistentiesystemen en maakt het ook indruk met talloze Simply Clever-functies die net zo typerend zijn voor het merk als de royale beschikbare ruimte.

De wereldpremière van de nieuwe ŠKODA KAMIQ vindt plaats op de autosalon van Genève, (5 tot en met 17 maart 2019).

Wil je op de hoogte blijven over de
ŠKODA KAMIQ, schrijf je hier dan in voor de nieuwsbrief.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.