25
februari
2015
|
13:30
Europe/Amsterdam

Nieuwe Superb start nieuw tijdperk voor ŠKODA

  • Nieuwe ŠKODA Superb revolutioneert ŠKODA design
  • Topmodel zet nieuwe standaarden in ruimte, comfort en kwaliteit
  • Ultieme krachtpatser: de nieuwe ŠKODA Octavia RS 230, topsnelheid 250 km/h
  • Debuut voor nieuwe ŠKODA Fabia Monte Carlo
  • Speciale Edition modellen als eerbetoon aan 120 jaar auto’s uit Mladá Boleslav
De nieuwe ŠKODA Superb vormt een mijlpaal voor het merk. Precies twee weken na de wereldpremière in Praag viert de derde generatie van het model zijn beurs- en publiekspremière op de Autosalon van Genève (5 - 15 maart 2015). Het nieuwe vlaggenschip is de beste ŠKODA ooit en kenmerkt zich door een scherp en helder design, de meeste ruimte in zijn segment en innovatieve MQB technologie. Medio juni start de levering in Nederland. ŠKODA viert in Genève ook de wereldpremière van de sportieve Fabia Monte Carlo en van de ultieme Octavia RS 230. Daarnaast presenteert ŠKODA speciale Edition modellen ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan. Door de krachtige verschijning van het merk op de Autosalon van Genève dit jaar, benadrukt ŠKODA zijn grote dynamiek. In 2014 bereikte het Tsjechische merk een nieuw verkooprecord door voor de eerste keer in 1 jaar tijd wereldwijd meer dan 1 miljoen nieuwe ŠKODA’s aan klanten af te leveren. “De nieuwe Superb kondigt een nieuw tijdperk aan voor ŠKODA”, zegt ŠKODA CEO Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland. “In de afgelopen jaren heeft ŠKODA zich gevestigd als een internationaal volumemerk. Ons nieuwe vlaggenschip is het hoogtepunt van de meest uitgebreide modelcampagne ooit en laat zien waar ŠKODA staat vandaag de dag.”  Hij vervolgt. “Met een uitgesproken design, technologische kwaliteiten en onverslaanbare ruimte is ons topmodel de nieuwe benchmark in de middenklasse. De nieuwe ŠKODA Superb is een duidelijk statement van onze groei en wijst de richting naar de toekomst van het merk.” 

Met zijn nieuwe, expressieve design versterkt de Superb de emotionele kracht van het merk. De nieuwe Superb brengt de spannende vormgeving van de VisionC conceptauto in serieproductie. De elegante, dynamische uitstraling wordt ondersteund door gebruik van het modulaire MQB-platform van de Volkswagen Groep. Ook zet de nieuwe Superb nieuwe normen op het gebied van ruimte en comfort. De nieuwste generatie biedt de meeste hoofd- en beenruimte op de achterbank en de grootste bagageruimte in zijn segment. Tegelijkertijd is de auto slimmer dan ooit met maar liefst 29 Simply Cleverdetails.

Ook op het gebied van technologie bereikt de nieuwe Superb nieuwe dimensies. Zo is hij de eerste ŠKODA die leverbaar is met Dynamic Chassis Control (DCC). Hiermee krijgt de bestuurder de mogelijkheid een eigen ‘set-up’ te kiezen: van comfortabel tot sportief. Ook nieuw voor de Superb is een volautomatische airconditioning met drie klimaatzones en een verwarmbare voorruit. Maar er zijn nog meer attente details. Zo zijn in beide voorportieren paraplu’s geïntegreerd en de achterklep opent elektrisch na een voetbeweging onder de achterbumper. Daarnaast is de Superb leverbaar met een automatische inparkeerfunctie en achteruitrijcamera.

Ook op het gebied van veiligheid maakt de Superb zijn status als topmodel waar. Zo is er een uitgebreid aanbod aan veiligheidssystemen zoals Multi Collision Brake, Front Assist met City Emergency Brake, Crew Protect Assist, Lane Assist, File-assistent, Blind Spot Warning, Emergency Assistant, Driver Activity Assistant, snelheidsbegrenzer, verkeersbordenherkenning, Hill Start Assist en Adaptive Cruise Control. Bovendien heeft de nieuwe Superb als eerste ŠKODA Smart Light Assist, die het grootlicht automatisch dimt als een tegenligger in beeld komt. 

Connectiviteit is beter dan ooit: de nieuwe infotainmentsystemen maken automatisch verbinding met de meeste smartphones, waarop via de Smart Gate interface voertuigdetails worden getoond. Dankzij de high-speed internetverbinding is de Superb de eerste rijdende hotspot van ŠKODA. En met de ŠKODA Media Command app is het infotainmentsysteem vanaf de zitplaatsen achterin te bedienen vanaf bijvoorbeeld een tablet.

De nieuwe Superb boekt recordwaarden als het gaat om terugdringen van verbruik en emissies. Dankzij de nieuwe motoren (5 benzine en 3 common rail diesels), een gewichtsverlaging tot wel 75 kg en betere aerodynamica, verbruikt het nieuwe model tot 30% minder brandstof en stoot daarmee minder CO2 uit dan voorheen. Ondanks het lagere verbruik hebben de motoren tot 20% meer vermogen. Bovendien is de nieuwe Superb ook meteen vanaf introductie met vierwielaandrijving beschikbaar.
 
Ultieme krachtpatser - de nieuwe ŠKODA Octavia RS 230
De ŠKODA Octavia RS 230 is een speciale editie, die zijn wereldpremière viert in Genève. Deze ultieme krachtpatser is voorzien van een zeer sportief design met dito interieur, moderne technologie en een indrukwekkend vermogen. De ŠKODA Octavia RS 230 is de eerste ŠKODA met een – standaard aanwezig – elektronisch gestuurd sperdifferentieel op de vooras voor dynamisch en superscherp bochtenwerk. Het getal 230 achter de letters RS verwijst naar het aantal pk’s van deze speciale RS-editie, die in slechts 6,7 seconden van 0 naar 100 km/h accelereert met zijn 169 kW/230 pk 2,0 liter benzinemotor. De topsnelheid staat op 250 km/h, waarmee de ŠKODA Octavia RS 230 de snelste in serie geproduceerde Octavia aller tijden is. De marktintroductie van de ultieme Octavia RS staat gepland voor de tweede helft van 2015.

Sportief design - de nieuwe ŠKODA Fabia Monte Carlo
Nóg een wereldpremière in Genève is de nieuwe ŠKODA Fabia Monte Carlo, die als Hatchback en als Combi leverbaar wordt. De nieuwe ŠKODA Fabia, pas een paar maanden geleden geïntroduceerd, laat met de Monte Carlo zijn sportieve kant zien. 

De belangrijkste kenmerken van ŠKODA Fabia Monte Carlo zijn de zwarte 16- of 17-inch lichtmetalen velgen, zwarte designelementen aan de buitenkant, Sunset (extra donker getinte ramen achter) en een panoramadak. In het interieur kenmerkt de Monte Carlo zich door  o.a. een driespaaks lederen sportstuurwiel, lichtmetalen sportpedalen  en sportstoelen in een rood/zwarte kleurstelling.  De nieuwe Fabia Monte Carlo staat gepand voor juni 2015. 

ŠKODA viert twee jubilea met fantastische speciale Edition modellen
Als toevoeging op al dit nieuws, presenteert ŠKODA in Genève ook voor het eerst de speciale Edition modellen van de ŠKODA Fabia, Rapid, Octavia en Yeti. Aanleiding is het dubbele jubileum in 2015 –eind december viert de onderneming haar 120-jarig bestaan en dat het 110 jaar geleden is dat de eerste L&K auto’s de fabriekshallen in Mladá Boleslav verlieten. 

Aan de buitenkant zijn de Edition modellen voorzien van aantrekkelijke designelementen, zoals tweekleurige lichtmetalen velgen en Sunset (extra donker getinte ramen achter). Het stijlvolle  interieur van de Edition is onder andere voorzien van  o.a. een met leer afgewerkt 3-spaaks stuurwiel, versnellingspookknop en handremgreep, een uniek design van het instrumentenpaneel, interieurlijsten in  aluminium design, speciale bekleding en vloermatten omzoomd met grijze stiksels.
 
ŠKODA op de 85e International Motor Show 2015 van Genève:
  • ŠKODA stand: Geneva Palexpo, Hal 2, stand 2160
  • ŠKODA vloeroppervlak: 1.267 m2 
  • ŠKODA persconferentie: dinsdag 3 maart 2015 - 10:10 uur
  • Aantal ŠKODA’s tentoongesteld op de eerste persdag: 7 x Superb
  • Aantal ŠKODA’s tentoongesteld op de tweede persdag en op de publieksdagen: 14 
    (5x Superb, 1x Octavia Scout, 1x Octavia Combi RS, 1x Octavia Combi G-TEC, 1x Yeti Outdoor Edition, 1x Yeti Monte Carlo, 1x Rapid Spaceback Monte Carlo, 1x Rapid Spaceback Edition, 1x Fabia Monte Carlo, 1x Fabia Combi Edition)
  • Persdagen: 3 en 4 maart 2015
  • Publieksdagen: 5 t/m 15 maart 2015