Leusden,
31
maart
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Nooit meer morsen: dop met trechter is Simply Clever

Nooit meer morsen: dop met trechter is Simply Clever

Samenvatting

Zodra je deze dop opent, verandert hij in een trechter. Dat maakt bijvullen van de ruitensproeiertank kinderspel. De ŠKODA SCALA krijgt de slimme dop als eerste.

De ŠKODA-ontwerpers in Mladá Boleslav hebben een nieuw Simply Clever idee. De pientere vondst betreft een dop met een ingebouwde trechter. Hiermee wordt het bijvullen van de ruitensproeiers een morsvrij klusje.

Morsen maakt zo’n bende

Elke autobezitter kent de ergernis: als je de ruitensproeiervloeistof bijvult, klotst steevast de helft ernaast. Het sijpelt door het motorcompartiment op de grond – een vies en treurig gezicht. De oplossing stemt juist vrolijk: nieuwe ŠKODA-modellen krijgen ruitensproeiertanks met een slimme dop. Zodra je de dop opent, verandert hij in een handige trechter. Zo is het veel makkelijker om ‘raak’ te schenken. Simply Clever.

Voor SCALA en KAMIQ

De nieuwe ŠKODA SCALA krijgt de slimme dop als eerste. Hij staat in mei bij de dealer. Vervolgens duikt de slimme dop op onder de motorkap van de ŠKODA KAMIQ en andere nieuwe modellen. Sterker nog, elke ŠKODA-rijder kan zijn auto binnenkort opwaarderen met dit Simply Clever idee, want de slimme dop wordt opgenomen in ŠKODA’s accessoire-assortiment.

60 keer Simply Clever

Simply Clever is een concept dat dateert uit 2003. Toen presenteerde ŠKODA een studiemodel van de ROOMSTER dat lof oogstte met de verschuifbare achterbank en de draaibare voorstoelen. Dat motiveerde de ŠKODA-ontwerpers om meer Simply Clever ideeën te bedenken. De paraplu in het voorportier en de ijskrabber in de tankklep zijn wereldberoemde voorbeelden. Ondertussen bestaan er al meer dan 60 Simply Clever oplossingen.

Lees ook: 4 uitvindingen uit Tsjechië (en 6 van ŠKODA)