Leusden,
31
januari
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

Ontwijk obstakels met Front Assist Collision Avoidance

Ontwijk obstakels met Front Assist Collision Avoidance

Samenvatting

Wat is jouw reactietijd? De gemiddelde bestuurder heeft 1,5 seconde nodig om in actie te komen. Met Front Assist Collision Avoidance (FCA Assist) reageer je sneller en effectiever.

Alle ŠKODA-modellen vanaf de FABIA en groter beschikken over Front Assist. Deze slimme assistent houdt continu een oogje in het zeil en waarschuwt voor plotseling opduikende obstakels. Het kan je auto afremmen of zelfs volledig tot stilstand brengen als je maximaal 30 km/h rijdt. Dit noodstopsysteem helpt aanrijdingen in druk (stads)verkeer te voorkomen.

Wat is Front Assist Collision Avoidance en wat heb je eraan?

Front Assist Collision Avoidance is de overtreffende trap van Front Assist: het noodstopsysteem wordt aangevuld met een uitwijkassistent. Deze assistent helpt met rem- en stuuringrepen om een obstakel te ontwijken en zo ongevallen te voorkomen.

Wat betekent dat wanneer jij uitwijkt voor bijvoorbeeld een voetganger, fietser of een andere auto, het systeem jouw stuurbeweging versterkt en het ESP helpt om de auto weer op koers te brengen. Botsing voorkomen, missie geslaagd.

Zo bedien je Front Assist Collision Avoidance

Front Assist en de uitwijkassistent worden automatisch geactiveerd zodra je het contact inschakelt. Op het centrale touchscreen kun je de uitwijkassistent afzonderlijk in- of uitschakelen in het Front Assist-menu. Hier kun je ook aangeven of het noodremsysteem vroeg of laat moet ingrijpen.

Een eenvoudige manier om Front Assist volledig uit te schakelen (aan te raden als je een veerboot op rijdt), is met behulp van de knoppen op het stuur en de weergave in het instrumentenpaneel. Druk op het stuur op de knop met het auto-icoontje en deactiveer Front Assist in de lijst met assistentiesystemen.

ŠKODA-modellen leverbaar met Front Assist Collision Avoidance

Elke nieuwe ŠKODA vanaf de FABIA en groter is voorzien van het noodremsysteem Front Assist. Voetgangersherkenning is ingebouwd vanaf de SCALA en de KAMIQ.

Front Assist Collision Avoidance, de omvangrijke versie met uitwijkassistent, zit op de vierde generatie ŠKODA OCTAVIA. Dit model beschikt sowieso over een heleboel slimmigheden van ŠKODA.

Lees ook: Bekijk alle handige functionaliteiten van ŠKODA