Leusden,
11
december
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Op deze 3 manieren kun je de ŠKODA CITIGOe iV opladen

Op deze 3 manieren kun je de ŠKODA CITIGOe iV opladen

Samenvatting

Heb jij wel eens een elektrische auto opgeladen? Het zal voor veel automobilisten even wennen zijn. Gelukkig is de CITIGOe iV van alle markten thuis: je kunt ’m opladen aan een gewoon stopcontact, maar ook aan een laadpaal of een snellader.

Het accupakket van de ŠKODA CITIGOe iV zit het snelst weer vol als je inplugt bij de snellader. In Nederland vind je deze openbare snellaadstations op een heleboel plekken. Het Combined Charging System (CCS) is het meest gebruikte snellaadsysteem en de CITIGOe iV kan hiermee overweg. Elke snellader is voorzien van zijn eigen laadkabel, dus je pakt simpelweg de stekker uit de houder en plugt hem in de laadpoort van de auto. Vervolgens duurt het niet langer dan een uur om een volledig lege batterij op te laden tot 80 procent.

CITIGOe iV opladen bij laadpaal

Als je wilt opladen bij een laadpaal in de wijk of bij een wallbox van de supermarkt, moet je zelf een laadkabel meebrengen. ŠKODA levert de Type 2-laadkabel standaard bij de elke CITIGOe iV. De stekkers zijn rond van vorm, met een platte bovenkant. Je kunt ze maar op één manier inpluggen, dus de kans dat je iets fout doet, is nihil. Met een laadpaal of wallbox van 7,2 kW duurt opladen tot 80 procent zo’n vier uur en een kwartier.

Denk ‘ABC’: Always Be Charging

Als je de overstap naar een elektrische auto maakt, zul je voor het accupakket minder in de termen ‘vol’ en ‘leeg’ gaan denken. Je meet jezelf een nieuw motto aan: ‘ABC’. Wat staat voor Always Be Charging – altijd opladen. Ga je een uurtje winkelen en heeft de parkeergarage een laadpaal: plug in en pak die stroom. Ga je eten bij een wegrestaurant? Die rij met laadpalen staat er niets voor niets. Op die manier zit je bijna nooit met een lege accu.

Opladen aan een gewoon stopcontact

Je kunt de CITIGOe iV ook opladen aan hetzelfde stopcontact als je smartphone. Maar dat duurt wel lang. Na 12 uur en 43 minuten is het accupakket weer voor 80 procent gevuld. De laadkabel die je daarvoor nodig hebt, wordt bij de auto geleverd en wordt ook wel de oma-lader genoemd.

Opladen met de Shuttel-laadpas

Om het laadproces te starten en ervoor te betalen, houd je een laadpas bij de laadpaal, wallbox of snellader. Een icoontje op de paal laat zien waar je moet wapperen. Met de Shuttel-laadpas kun je opladen in heel Nederland en bij 70.000 laadpalen in Europa. Als je meer wilt weten over de Shuttel-laadpas, dan kun je contact opnemen met je ŠKODA-dealer.

Lees ook: 8 procent bijtelling, 248 kilo accu’s - CITIGOe iV in getallen