Leusden,
29
april
2022
|
07:00
Europe/Amsterdam

Over 60 seconden wil jij de nieuwe KAROQ hebben

Over 60 seconden wil jij de nieuwe KAROQ hebben

Samenvatting

De KAROQ is de best verkochte SUV van ŠKODA. Nu is er een nieuwe KAROQ en hij verleidt je in één minuut. Bekijk de korte video en lees daarna het artikel voor meer informatie.

De nieuwe ŠKODA KAROQ borduurt voort op de talenten van zijn voorganger, zowel op het gebied van design als techniek. De hexagonale grille, nieuwe voorbumper en scherpe dagrijverlichting geven hem een stoerdere uitstraling. En de KAROQ is voor het eerst leverbaar met geavanceerde LED Matrix-koplampen die jou optimaal zicht bezorgen zonder andere automobilisten te verblinden.

download

Grote kofferbak en VarioFlex-achterstoelen

In de video komt de grote kofferbak van 521 liter vluchtig aan bod, maar er is geen tijd om de VarioFlex-achterstoelen uitgebreid te demonstreren. ŠKODA’s flexibele achterbank bestaat uit drie afzonderlijke zitplaatsen die je kunt verschuiven en zelfs uit de auto kunt tillen voor meer bagageruimte. Zo rek je de kofferbak van maximaal 1.630 liter tot zelfs 1.810 liter! Alleen de SUPERB COMBI en de KODIAQ zijn nog ruimer.

Stoelbekleding van gerecyclede petflessen

Een groene trend waaraan de nieuwe KAROQ meedoet, is stoelbekleding gemaakt van gerecyclede petflessen. Maar het optionele ECO-interieur is niet alleen beter voor het milieu, het fleurt de boel ook op met lichtgekleurde vlakken op de stoelen en de deurpanelen. ŠKODA noemt de stof Suedia en het lijkt op suède.

Andere manieren waarop de KAROQ moeder aarde ontziet, zijn de langere dakspoiler en de aerodynamische velgen. Ze maken de avontuurlijke SUV nog gestroomlijnder en dat scheelt toch maar mooi een paar gram CO2-uitstoot.

De KAROQ springt zuinig met benzine om

De 150 pk sterke 1.5 TSI benzinemotor bespaart vrolijk mee, want hij beschikt over actieve cilinderuitschakeling (ACT). Als de motor weinig kracht hoeft te leveren, worden automatisch twee van de vier cilinders buiten werking gesteld. Het enige wat je daarvan merkt, is een melding in het display en een lager verbruik (tot 0,5 l/100 km).

Bestel je de 1.0 TSI driecilindermotor met 110 pk, dan slaat jouw KAROQ aan het besparen door de ventilatieopeningen onder in de voorbumper te sluiten wanneer er weinig koeling nodig is. Dit verbetert zijn aerodynamica. De nieuwe FABIA rijdt al rond met dit systeem en bespaart daarmee tot 0,2 liter benzine per 100 kilometer.

Zo compleet is de nieuwe KAROQ uitgerust

De prijslijst van de KAROQ begint met de Ambition. Die is standaard al compleet uitgerust met handige systemen zoals cruise control, parkeersensoren achter en KESSY sleutelloze toegang, en met fraaie accenten zoals lichtmetalen velgen, dynamische knipperlichten en ŠKODA’s chique 2-spaaks lederen stuurwiel. De oranje metaallak van de KAROQ op de foto’s heet Phoenix Orange en is ook leverbaar voor de Ambition.

Boven de Ambition zit de Business Edition en die uitvoering kun je voorzien van de handige VarioFlex-achterstoelen en het milieuvriendelijke ECO-interieur. De nieuwe LED Matrix-koplampen zitten standaard op de sportieve Sportline Business. Bekijk alle uitvoeringen.

Ben je om? Wil je de nieuwe KAROQ hebben? Stel ‘m samen met de configurator of maak een proefrit bij de dichtstbijzijnde ŠKODA-dealer.

Ben je je nog aan het oriënteren? Lees wat de Nederlandse autopers van de nieuwe KAROQ vindt:

AD: Hoe de vernieuwde Škoda Karoq een beetje schoner is geworden

Auto Review: Eerste review Skoda Karoq (2022)

Autozine test de ŠKODA KAROQ

 

Lees ook: Welke ŠKODA SUV is perfect voor jou?

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.