Leusden,
03
mei
2020
|
07:00
Europe/Amsterdam

Over 60 seconden wil jij de nieuwe OCTAVIA hebben!

Over 60 seconden wil jij de nieuwe OCTAVIA hebben!

Samenvatting

Heb je even? Eén minuut om precies te zijn? Bekijk deze korte video en je weet waarom de nieuwe ŠKODA OCTAVIA jouw volgende auto wordt.

De vierde generatie ŠKODA OCTAVIA overlapt eigenlijk twee autosegmenten. Hij biedt de weldadige binnenruimte en geavanceerde rijhulpsystemen van een grote limousine, maar is tegelijkertijd zo wendbaar en betaalbaar als een compacte middenklasser.

“Het is de beste OCTAVIA aller tijden, hij is ruimer, praktischer en veiliger dan ooit tevoren. De nieuwe generatie betekent een enorme stap voorwaarts.” Zo beschrijft Bernhard Maier, CEO van ŠKODA AUTO, de nieuwe auto. Laten we de grootste pluspunten op een rij zetten. We vertellen meer dan in de video, maar beloven het kort te houden.

Nog meer ruimte

Het nieuwe model is 15 millimeter breder, de OCTAVIA COMBI werd 22 mm langer en de OCTAVIA HATCHBACK 19 mm. De passagiers op de achterbank genieten van nog meer beenruimte. De inhoud van de bagageruimte is vergroot tot maar liefst 600 liter, of 640 liter in het geval van de COMBI.

Dynamisch ontwerp

De ruime gezinsauto ziet er sportief uit. Dat komt door de strakke koplampen en het slanke silhouet. De lichtmetalen velgen gaan tot 19 inch. De nieuwe OCTAVIA is trouwens de meest gestroomlijnde auto in zijn klasse. Een lagere luchtweerstand zorgt voor minder buitengeluid en een lager verbruik.

Hoogwaardig interieur

Zachte materialen, chromen accenten, sfeerverlichting en een stijlvol tweespaaks stuurwiel – dit vormt samen het nieuw ontworpen, hoogwaardige dashboard. 

Comfort tijdens het rijden

De OCTAVIA kan jou, optioneel, verwennen met ergonomische, geventileerde voorstoelen met massagefunctie, Keyless Entry voor alle deuren, en elektronische airconditioning met 3 klimaatzones. Bovendien worden de stoelen, het stuur en de voorruit desgewenst verwarmd. 

Rijke uitrusting

Het speciale introductiemodel, de OCTAVIA First Edition, heeft een indrukwekkende standaarduitrusting. Alle eigenaren genieten bijvoorbeeld standaard van airconditioning met 2 klimaatzones, een Virtual Cockpit van 10,25 inch, Full LED Matrix koplampen, een knie-airbag voor de bestuurder en in kleur aanpasbare LED-verlichting in het interieur. 

Ultieme veiligheid

De geheel nieuwe OCTAVIA scoort niet alleen 5 sterren in de Euro NCAP-tests, hij is ook de eerste ŠKODA die leverbaar wordt met een uitwijkassistent en een systeem dat bij afslaan waarschuwt voor kruisend verkeer. Exit Warning voorkomt dat fietsers worden geschept door de openzwaaiende bestuurdersdeur. Ook nieuw zijn het head-up display en Predictive Cruise Control. Dat is adaptieve cruise control die rekening houdt met naderende snelheidsbeperkingen en bochten.

Met of zonder stekker

Elektrisch rijden gaat een steeds grotere rol spelen. ŠKODA gebruikt een nieuw mild-hybride systeem dat remenergie gebruikt om het brandstofverbruik te verlagen. De plug-in hybride OCTAVIA iV heeft wel een stekker en zijn elektromotor is krachtig genoeg om de auto uitstootvrij door binnensteden te laten rijden.

Allernieuwste infotainment

Het infotainmentsysteem is voorzien van gesture control en kan hierdoor met gebaren bediend worden. Er komen drie versies beschikbaar, met vrijstaande displays van 8,25 tot 10 inch. De innovatieve aanraakbalk of ‘touch control slider’ onder het scherm maakt de bediening nog eenvoudiger. 

Altijd online

Dankzij de ingebouwde eSIM is je OCTAVIA altijd verbonden met het internet. Zo kun je functies van de auto op afstand bedienen met je telefoon. Er zitten maximaal vijf USB-aansluitingen in de auto, waarvan één hoog bij de binnenspiegel – speciaal voor het aansluiten van een dashcam. 

Meer Simply Clever-oplossingen

Wist jij dat er al meer dan 60 Simply Clever-oplossingen bestaan? Bij de nieuwe OCTAVIA COMBI kun je je telefoon in een speciaal stoelvakje stoppen. De slimme dop die je kent van de SCALA en KAMIQ, maakt het bijvullen van de ruitensproeiervloeistof een morsvrij klusje.

Lees ook: ŠKODA introduceert nieuwe OCTAVIA als First Edition