Leusden,
31
juli
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Parkeren eng? Parkeerassistent stuurt voor je!

Parkeren eng? Parkeerassistent stuurt voor je!

Samenvatting

Een CITIGO inparkeren kan iedereen, maar zo’n grote KODIAQ is andere koek. Met Parkeerassistent geef je het werk letterlijk uit handen. De auto stuurt helemaal zelf. Jij hoeft alleen het tempo te regelen.

De ŠKODA KODIAQ is 4,7 meter lang. Ermee fileparkeren is voor sommige bestuurders een makkie. Ze rijden fluitend achteruit, draaien het stuur een keer zus en vervolgens een keer zo. De parkeersensoren aan de achterkant blèren. De auto staat keurig in het vak. Als jij dit kan: gefeliciteerd! Als jij dit niet kan: wees gerust, hulp is nabij.

Parkeerassistent stap voor stap uitgelegd

Stap 1: Druk op de knop met de P en het stuur-icoontje om Parkeerassistent te starten. Standaard ‘denkt’ de auto dat je rechts wilt inparkeren. Je kunt switchen naar de linkerkant van de weg, door het linker knipperlicht in te schakelen.

Stap 2: Rijd langzaam vooruit langs lege parkeerplekken totdat een pijl in het beeldscherm verschijnt. In het aangewezen vak gaat Parkeerassistent de auto neerzetten. Zet de versnellingsbak in z’n achteruit, laat het rempedaal langzaam opkomen en haal je handen voorzichtig van het stuur.

Stap 3: Kijk tevreden toe hoe het stuur begint te draaien. Houd het display in de gaten en volg de instructies op. De belangrijkste is: zelf remmen! Je hoort de parkeersensoren piepen en in beeld verschijnt een remicoontje. Een pijl naar voren geeft aan dat je de auto nog een stukje naar voren moet rijden. En klaar.

ŠKODA’s met Parkeerassistent

Hoe groter de ŠKODA, des te handiger is Parkeerassistent of ‘Park Assist’. Het handige rijhulpsysteem is dan ook leverbaar voor zowel de KODIAQ als de ŠKODA SUPERB. Maar ook de OCTAVIA en de KAROQ zijn tegen meerprijs uit te rusten met Parkeerassistent. Net als onze nieuwe alleskunner: de gestroomlijnde, praktische en veilige ŠKODA SCALA.

Lees ook: Makkelijk mikken met ŠKODA’s achteruitrijcamera