Leusden,
21
februari
2021
|
07:00
Europe/Amsterdam

Pas op fietsers! Veilig uitstappen met Door Opening Warning

Pas op fietsers! Veilig uitstappen met Door Opening Warning

Samenvatting

“Ik ga uitstappen tússen die fiets en die step.” Als je in een drukke stad parkeert, moet je oppassen dat je bij het uitstappen niemand raakt met de deur van je auto. ŠKODA heeft daar een slimmigheidje voor.

Een bekend probleem voor iedereen die regelmatig aan de straat parkeert: bij het openen van het bestuurdersportier moet je oppassen dat je niemand van z’n fiets, step of skateboard wipt. Je moet bijna ogen in je achterhoofd hebben om voorbijgangers in de dode hoek van de auto te zien…

Wat is Door Opening Warning en wat heb je eraan?

Door Opening Warning is een van de slimme assistenten van ŠKODA. Hiermee ziet jouw ŠKODA of er voorbijgangers willen passeren op het moment dat jij de bestuurdersdeur opent. Bevindt zich iemand in de dode hoek? Dan knippert het oranje waarschuwingslampje in de buitenspiegel, licht de interieurverlichting in beide voordeuren rood en klinkt er een waarschuwingsgeluid.

Jij schrikt even, maar reageert snel door het portier weer dicht te trekken. Of er in ieder geval voor te zorgen dat het niet verder open zwaait. De passerende fietser, jogger of skater kijkt waarschijnlijk niet op of om en vervolgt veilig zijn of haar weg. Jij bent opgelucht: dat had veel slechter kunnen aflopen.

Zo bedien je Door Opening Warning

Het is slim om Door Opening Warning aan te hebben staan, zodat de uitstapwaarschuwing in actie komt wanneer jij een voorbijganger over het hoofd ziet. Het systeem bewaakt het gebied naast en achter de auto tot een afstand van ongeveer 35 meter.

Door Opening Warning bewaakt de dode hoek, dus logischerwijs maakt het deel uit van het Side Assist-systeem. Je kunt dubbelchecken of Side Assist aan staat door op het centrale touchscreen naar het menu met assistentiesystemen te gaan. Of door op het stuur op de knop met het auto-icoontje te drukken en door de lijst met rijhulpsystemen te scrollen. 

ŠKODA-modellen leverbaar met Door Opening Warning

Door Opening Warning maakt deel uit van Side Assist en dat is leverbaar voor een heleboel ŠKODA-modellen. Namelijk de SCALA, OCTAVIA en SUPERB, plus de drie SUV-modellen: KAMIQ, KAROQ en KODIAQ. De elektrische ŠKODA ENYAQ iV kun je ook met Side Assist bestellen. Daarvoor verwijzen we je graag door naar een handig overzicht van de optiepakketten voor de ENYAQ iV.

Lees ook: Maak kennis met alle slimmigheden van ŠKODA

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.