Leusden,
02
maart
2022
|
07:00
Europe/Amsterdam

Popcorntijd! Bezoek het SKODA Museum op YouTube

Popcorntijd! Bezoek het SKODA Museum op YouTube

Samenvatting

Wil je het ŠKODA Museum bezoeken, maar vind je duizend kilometer rijden naar Mladá Boleslav wel erg ver? Onze virtuele rondleidingen geven je een smakelijk voorproefje.

De website van het ŠKODA Museum biedt een schat aan informatie. Liefhebbers van het merk scrollen urenlang door de ellenlange tijdlijn met modellen. Die begint in 1895 met de Slavia-fiets van Laurin en Klement en eindigt honderden fietsen, motorfietsen, personenauto’s, vrachtwagens, racewagens en studiemodellen later met de volledig elektrische ENYAQ iV. Je kunt op elk model klikken voor meer foto’s en achtergrondinformatie.

Het ŠKODA Museum biedt ook virtuele rondleidingen in videovorm. De informatieve filmpjes tonen in ongeveer drie minuten een deel van de collectie. Je kunt ze gratis bekijken, maar wees gewaarschuwd: in je hoofd zullen zich spontaan vakantieplannen voor een trip naar Tsjechië én het museum vormen. Hieronder bespreken we de nieuwste video’s.

Nieuwe video’s: kijk zelf in het magazijn

In de video over het Depository zie je welke gave ŠKODA’s in het magazijn staan. De loods is opengesteld voor het publiek en huisvest speciale (studie)modellen. Het pronkstuk is een zwart met rode ŠKODA FERAT uit de Tsjechische horrorfilm ‘The Vampire of Ferat’. Nooit van gehoord? Het is je vergeven. Waarschijnlijk heeft geen enkele Tsjech ooit ‘De lift’ van Dick Maas gezien…  In het magazijn spot je tevens oude bekenden die al eerder een eigen achtergrondverhaal kregen, maar die je hier met je eigen ogen bekijkt, zoals de ŠKODA JOYSTER, de ŠKODA YETI Concept en de ŠKODA OCTAVIA WRC.

De tweede video draait om traditie. Door twee klassieke auto’s samen te brengen, kan het museum boeiende nieuwe verhalen vertellen. In de vitrinekasten eromheen, zie je de evolutie van het ŠKODA-logo en bewonder je geweldige foto’s. Zoals een prent van een enorm houten krat in Tokio, waar de nieuwe Laurin & Klement van een Japanse prins uit rolt. Een trotse uitpakfoto dus, lang voor de hype van de unboxing-video’s op YouTube.

Ontdek het geboortehuis van Ferdinand Porsche

Als je het ŠKODA Museum in Mladá Boleslav bezoekt, ben je maar een halfuur autorijden verwijderd van het Ferdinand Porsche Birth House-museum in Vratislavice. In het geboortehuis van de oprichter van het gelijknamige sportwagenmerk, worden zowel zijn ontwerpen als mobiliteit in het algemeen gevierd.

In drie nieuwe video’s zie je wat het museum allemaal te bieden heeft. Om te voorkomen dat je overspoeld raakt door informatie, is het museum zuinig met informatieborden. In plaats daarvan krijg je bij de ingang een tablet in je handen gedrukt. Daarmee kun je de objecten die jij boeiend vindt, scannen en vervolgens kun je op het scherm alle informatie lezen. Zoals memorabilia van de familie Porsche en uitvindingen die Ferdinand deed op Tsjechische bodem. Het huidige pronkstuk is een Auto Union Type C uit 1936, een door Ferdinand ontworpen Grand Prix-raceauto met een zestiencilindermotor vóór de achteras – vooruitstrevend in die tijd.

 

Lees ook: 100 jaar geleden bouwde ŠKODA ook al stoere auto’s

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.