Leusden,
16
augustus
2020
|
07:00
Europe/Amsterdam

Populaire accessoires voor de SCALA en KAMIQ

Populaire accessoires voor de SCALA en KAMIQ

Samenvatting

Rubberen matten, aluminium dorpellijsten en kunststof spatlappen: met deze populaire ŠKODA-accessoires blijft je nieuwe SCALA of KAMIQ langer mooi. Weet je waar ook veel vraag naar is? Stoere velgen!

Met lichtmetalen velgen geef je de SCALA en KAMIQ een extra sportieve en robuuste uitstraling. In de ŠKODA-webshop kun je kiezen uit verschillende ontwerpen en formaten van 16 tot 18 inch. De 16-inch Alaris in zwart of zilver is populair. In combinatie met een winterband is de 16-inch Nanuq erg in trek. Hij is er ook in 17 inch en als zomerset, maar in dat segment zijn de Stratos en de Volans dominant. Wil je nog een maatje groter en ga je voor 18 inch, dan kom je uit bij de haarscherpe Blade-velgen of de imposante Sirius-wielen.

Van de velgen naar de wielkasten

Spatlappen koop je als set van twee, om te voorkomen dat de bodem van de auto en de wielkasten smerig worden. Spatlappen voor de SCALA zijn leverbaar in twee versies: voor de voor- en de achterwielen. 

Wil je de dorpels van je nieuwe SCALA ook beschermen? Aluminium dorpellijsten helpen tegen beschadigingen die ontstaan bij het in- en uitstappen. Ook laten ze de gezinsauto er duurder uitzien, dan hij in werkelijkheid is.

Onmisbaar accessoire: rubberen matten

Je hebt gewandeld en nu zijn je schoenen vies. Je wilt naar huis rijden, maar niet de halve auto bemodderen. Een all-weather mattenset biedt de oplossing. Deze robuuste rubberen matten passen perfect in de voetenbakken en dankzij de opstaande rand beschermen ze het interieur tegen vocht en vuil. We zien dat veel ŠKODA-rijders hun set vroeger of later aanvullen met de bijpassende tunnelmat die je los in de ŠKODA-webshop kunt bestellen.

Zo bescherm je de kofferbak

Bij veel ŠKODA-modellen is de kofferbak groot geschapen. Achterin de KAMIQ past maximaal 1.395 liter met de bank neergeklapt, de SCALA heeft een laadruim van zelfs 1.410 liter. Daarmee geven beide auto’s het goede voorbeeld in hun klasse.

Om te voorkomen dat grote of stoffige voorwerpen blijvende sporen achterlaten, zijn er beschermende ŠKODA-accessoires in het leven geroepen. Bijvoorbeeld de dubbelzijdige kofferbakmat waarbij de ene zijde is gemaakt van rubber en de andere van textiel.

Een kofferbakmat hoeft trouwens niet duur te zijn: je hebt al een stevige rubber mat met antisliplaag voor 24 euro. Kwijlt je hond dat het een lieve lust is, investeer dan in een kunststof kofferbakschaal met 10 centimeter hoge randen.

Koester je bumper en de bagage

Om de bovenkant van je achterbumper te beschermen tegen schuif- en butsplekken (en drie keer woordwaarde met Scrabble te scoren) kun je opteren voor een achterbumperbeschermfolie. Die is transparant en valt zodoende minder op dan je andere optie: een stevige zwarte beschermstrip.

Bagagenetten en fixeer-elementen met klittenband zorgen ervoor dat je kofferbak netjes blijft. Zit je nog om ruimte verlegen, dan kun je uitwijken naar dakdragers waarop je een dakkoffer of een fietsendrager kunt bevestigen. Al scheelt een fietsendrager voor op de trekhaak je een hoop gesjouw. En ja, ook voor de trekhaak zelf kun je terecht in de ŠKODA-webshop en bij de ŠKODA-dealer.

Lees ook: Ik ga op vakantie en neem mee: alles