Leusden,
25
juni
2020
|
16:39
Europe/Amsterdam

Simply Clever: nieuwe ŠKODA OCTAVIA denkt met je mee

Simply Clever: nieuwe ŠKODA OCTAVIA denkt met je mee

Samenvatting

De nieuwe OCTAVIA is behulpzaam: hij zet je stoel in de juiste stand, koppelt je telefoon en voert koele lucht aan als je warme voeten hebt. Dat laatste maakt deel uit van de slimme klimaatregeling.

Als je in de nieuwe ŠKODA OCTAVIA rijdt, voel je je bijzonder. Bij het instappen heet de auto je welkom; jouw naam verschijnt op het vrijstaande 10-inch beeldscherm. Je smartphone wordt automatisch en draadloos met het infotainmentsysteem gekoppeld. De stoel waarop je zit, wordt elektrisch in de gewenste stand gezet en de spiegels stellen zichzelf af. De Climatronic weet al hoe warm of koud je het wilt hebben. Sciencefiction, dachten we een paar jaar geleden. Nu zit het allemaal op en aan de nieuwe ŠKODA OCTAVIA.

10-inch touchscreen met vertrouwde bediening

Niet eerder plaatste ŠKODA zo’n groot touchscreen. Het meet 10 inch diagonaal (25 centimeter), is vrijstaand en heeft een smalle rand. Het lijkt wel een tablet of een reusachtige smartphone. 

Als je weet hoe een tablet of smartphone werkt, voelt het infotainmentsysteem van de nieuwe ŠKODA OCTAVIA direct vertrouwd aan. Je drukt op icoontjes om door het menu te bewegen, je spreidt of knijpt met twee vingers om de navigatiekaart in- of uit te zoomen en er is een thuisscherm waar je regelmatig naar terugkeert. De functies die je het meest gebruikt, kun je daar een plekje geven. Op die manier wordt de OCTAVIA steeds meer van jou.

Het gebruiksgemak van echte knoppen

ŠKODA hecht nog altijd veel waarde aan het gebruiksgemak van echte knoppen. Zo bedien je het volume van de radio met knoppen op het stuur. Jij en je bijrijder kunnen ook de touch control slider gebruiken. Dit is een aanraakgevoelige strip onder het centrale display die je op de tast kunt vinden en gebruiken. Je veegt met een vinger naar links voor zachter en naar rechts voor harder. Ondertussen houd je je ogen veilig op de weg.

De touch control slider is ook handig wanneer je even de weg niet weet. Veeg simpelweg met twee vingers over de aanraakgevoelige strip om de navigatiekaart groter te maken en je weg te vinden. Doe je inzoomen liever op de ‘telefoonmanier’, door twee vingers te spreiden op het touchscreen, dan snapt de nieuwe OCTAVIA dat ook. Hij luistert eveneens naar gesproken opdrachten en heeft sensoren die handgebaren herkennen – ‘gesture control’ heet dat.

 

download

Een rij knoppen en slimme klimaatregeling

Onder het vrijstaande beeldscherm en de touch control slider zit een rij fysieke knoppen. Dit zijn sneltoetsen waarmee je eenvoudig het menu van de voertuiginstellingen of de klimaatregeling opent. De vierde generatie OCTAVIA weet ook raad met opdrachten zoals ‘Koel mijn voeten’ of ‘Ontwasem ramen’. Je geeft deze opdrachten met een druk op de knop in het menu van de klimaatregeling. Op die manier hoef je niet handmatig de luchtstromen aan te passen – dat kan nog steeds, maar dankzij de slimme klimaatregeling hoeft het niet.

Draadloze Smartlink+ voor nieuwe OCTAVIA

Hoe minder kabels, hoe mooier. Daarom is de nieuwe OCTAVIA leverbaar met Smartlink+; een draadloze verbinding tussen je telefoon en het infotainmentsysteem. Je hebt dus niet langer een kabeltje nodig voor Apple CarPlay. Ook niet voor het opladen van je toestel, want een draadloze oplaadfunctie behoort eveneens tot de mogelijkheden. De luxe uitgevoerde ŠKODA OCTAVIA First Edition beschikt standaard over beide functies: Smartlink+ en draadloos opladen. Plus het eerdergenoemde 10-inch touchscreen, het flitsende tweespaaks stuur met bedieningsknoppen en de touch control slider.

Lees ook: Over 60 seconden wil jij de nieuwe OCTAVIA hebben!

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.