Leusden,
03
augustus
2020
|
13:18
Europe/Amsterdam

ŠKODA AUTO stelt Thomas Schäfer aan als nieuwe Voorzitter van de Raad van Bestuur

ŠKODA AUTO stelt Thomas Schäfer aan als nieuwe Voorzitter van de Raad van Bestuur

Samenvatting

ŠKODA AUTO heeft een nieuwe directievoorzitter. Thomas Schäfer volgt Bernhard Maier op, die 5 jaar aan het roer van de onderneming heeft gestaan.

Thomas Schäfer neemt zijn nieuwe rol als Voorzitter van de Raad van Bestuur van ŠKODA AUTO per vandaag op zich. De van origine werktuigbouwkundige begon zijn carrière in de auto-industrie bij Daimler AG in 1991. Hij bekleedde tot 2002 verschillende managementfuncties op het gebied van productie en kwaliteitsmanagement in Duitsland, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Van 2002 tot 2005 was hij Founding Member van DaimlerChrysler Malaysia. In deze rol was hij eindverantwoordelijk voor verschillende bedrijfsonderdelen en heeft hij de verkoop, productie en het leveranciersnetwerk van het bedrijf uitgebreid en geherstructureerd.

Bij Daimler AG heeft Schäfer verschillende functies in Duitsland bekleed en was hij onder meer verantwoordelijk voor het opzetten van nieuwe fabrieken en de planning, strategie en internationale logistiek voor alle buitenlandse fabrieken. 

In mei 2012 stapte Schäfer over naar Volkswagen AG, waar hij eindverantwoordelijk werd voor de internationale productie van de Groep. In 2015 werd hij Voorzitter en Algemeen Directeur van Volkswagen Group South Africa. In de afgelopen 5 jaar heeft hij gewerkt aan de uitbreiding van het verkoopnetwerk, verhoogde hij de winstgevendheid van de dealers en leidde hij de merken Volkswagen, Audi en Volkswagen Bedrijfswagens naar een recordmarktaandeel van 23,5 procent. Onder leiding van Thomas Schäfer heeft de Volkswagen Group haar positie in Afrika ten zuiden van de Sahara aanzienlijk ontwikkeld en versterkt. Ook het onder zijn leiding opzetten van nieuwe productielocaties, het aangaan van nieuwe samenwerkingen met importeurs en het ontwikkelen van mobiliteitsconcepten in Kenia, Nigeria, Rwanda en Ghana hebben bijgedragen aan het succes.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.