Leusden,
01
februari
2023
|
10:47
Europe/Amsterdam

Škoda Enyaq RS iV drift de recordboeken in

Škoda Enyaq RS iV drift recordboeken in

  • Enyaq RS iV vestigt GUINNESS WORLD RECORDS voor ‘Langste aaneengesloten drift op ijs’ en ‘Langste aaneengesloten drift op ijs (elektrische auto)’
Samenvatting

Škoda heeft twee wereldrecords ijsdriften gevestigd met de Enyaq RS iV, de elektrische SUV van het merk. De records voor ‘Langste aaneengesloten drift op ijs’ en ‘Langste aaneengesloten drift op ijs door een elektrische auto’ werden officieel geregistreerd en erkend door GUINNESS WORLD RECORDS. Richard Meadan, een Engelse autojournalist, tekende voor de twee records en driftte ze recent de boeken in op het bevroren Stortjärnen-meer, nabij Östersund in Zweden.

Het eerste record dat Škoda brak, was dat voor de ‘Langste aaneengesloten drift op ijs’. Met de recent gelanceerde Škoda Enyaq RS iV SUV vestigde Richard Meaden een officieel nieuw wereldrecord door de auto gedurende meer dan 15 minuten en over een afstand van 7,351 kilometer in een gecontroleerde drift te houden. Daarmee brak Škoda het voorgaande record van 6,231 kilometer, dat in 2022 in China werd geklokt. Met dit nieuwe record zetten Meaden en Škoda direct ook een tweede GUINNESS WORLD RECORD op hun naam, namelijk dat voor de ‘Langste aaneengesloten drift op ijs door een elektrische auto’. 

Perfecte drift

Onder het toeziend oog van een vertegenwoordiger van GUINNESS WORLD RECORDS en internationaal driftexpert David Kalas realiseerde Škoda de records tijdens de vierde dag op locatie, na een aantal testruns met diverse bandencombinaties. In totaal driftte de Enyaq RS iV gedurende de vijf dagen 18 uur lang op locatie in de vrieskou, om uiteindelijk de perfecte drift neer te leggen.

Onder zware omstandigheden rondde de elektrische SUV van Škoda het ruim 188 meter lange ronde circuit 39 keer, in een tijd van 15 minuten en 58 seconden. De topsnelheid tijdens de recordrun bedroeg 48,69 km/u, de laagst genoteerde snelheid werd geklokt op 31,64 km/u.

363 km/u met een Octavia RS

Dankzij de twee nieuwe GUINNESS WORLD RECORDS krijgen Škoda, Richard Meaden en het RS-label opnieuw een officiële vermelding in de recordboeken. In 2011 vestigde de Britse autojournalist een nieuw ‘Southern Californian Timing Association (SCTA)’ snelheidsrecord op land voor een productieauto met een 2,0-liter turbomotor, met een snelheid van 227,080 mph (363,328 km/u. Meaden boekte het record met een Octavia RS op de legendarische Bonneville zoutvlakte in de VS.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.