Leusden,
10
februari
2022
|
12:44
Europe/Amsterdam

ŠKODA-fabriek in Vrchlabí bouwt 4 miljoenste DQ200 DSG-versnellingsbak

ŠKODA-fabriek in Vrchlabí bouwt 4 miljoenste DSG

  • Belangrijke mijlpaal sinds DQ200-productiestart in oktober 2012 
  • Dagelijks rollen in Vrchlabí 2.300 versnellingsbakken van de lijn
Samenvatting

ŠKODA AUTO heeft in zijn fabriek in Vrchlabí de 4 miljoenste DQ200 DSG-transmissie gebouwd sinds de productiestart van deze versnellingsbak in 2012. De transmissie met dubbele koppeling wordt zowel in ŠKODA-modellen gebruikt als in auto’s van de andere Volkswagen Groep-merken.

Sinds oktober 2012 is de Vrchlabí-fabriek een belangrijke onderdelenfabriek voor zowel ŠKODA als de Volkswagen Groep. Daarom heeft de fabrikant in slechtst 18 maanden tijd een compleet nieuwe fabriekshal gebouwd en alle faciliteiten grondig gemoderniseerd. 

Bijna de helft van alle in Vrchlabí geproduceerde DQ200 DSG-versnellingsbakken wordt gemonteerd in een model van ŠKODA. De andere helft vindt zijn weg naar auto’s van de overige merken van de Groep. De grootste afnemers zijn de productielocaties in Duitsland (15%), Turkije (12%), Tsjechië (10%), het Verenigd Koninkrijk (7%), Israël (6%) en Polen (6%).

CO2-neutrale productie

Dankzij tal van maatregelen werd de onderdelenfabriek in Vrchlabí eind 2020 de eerste CO2-neutrale productielocatie van ŠKODA. Geavanceerde technologieën zorgen voor een optimale energie-efficiëntie, koelvloeistof wordt in sommige gevallen hergebruikt en transportsystemen worden aangedreven door lithiumbatterijen. 

Met de implementatie van de NEXT LEVEL ŠKODA STRATEGY 2030 worden tegen 2030 e-componenten of zelfs e-auto’s geproduceerd in alle drie fabrieken van ŠKODA in Tsjechië (Mladá Boleslav, Kvasiny en Vrchlabí). Het doel van ŠKODA en de Volkswagen Groep is om van Tsjechië een e-mobility hub te maken. Op het hoofdkantoor van de onderneming in Mladá Boleslav start dit voorjaar de productie van MEB accupakketten voor de ENYAQ iV.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.