Leusden,
06
februari
2019
|
08:10
Europe/Amsterdam

ŠKODA KAMIQ: eerste blik in het interieur

ŠKODA KAMIQ: eerste blik in het interieur

  • Het nieuwe interieurconcept van ŠKODA nu ook in de KAMIQ
  • Vrijstaand en duidelijk zichtbaar scherm
  • Elegante microvezel stoelbekleding en nieuwe oppervlaktestructuur

ŠKODA geeft kort voor de wereldpremière van de nieuwe KAMIQ op de Autosalon van Genève de eerste beelden vrij van het interieur van de nieuwe stads-SUV. Het interieur combineert ergonomie en emotie met ŠKODA's gebruikelijke royale hoeveelheid binnenruimte. De KAMIQ is het tweede model met het nieuwe interieurconcept van het Tsjechische merk.

Het interieur van de ŠKODA KAMIQ wordt gekenmerkt door het nieuwe interieurconcept dat voor de eerste keer is gepresenteerd in de VISION RS concept car. Het instrumentenpaneel met een vrijstaand scherm volgt de symmetrische lijnen van de grille en motorkap en heeft een ergonomische polssteun voor een makkelijke bediening van het touchscreen. Met de optionele Virtual Cockpit, met ruim 10 inch een van de grootste displays in het segment, voegt ŠKODA in de KAMIQ een nieuwe digitale highlight toe. Het instrumentenpaneel past naadloos bij de emotionele ontwerptaal van het exterieur. De ventilatieopeningen aan de zijkant van het dashboard strekken zich uit tot in de portieren, waardoor het ruimtelijke effect binnenin de KAMIQ visueel wordt versterkt.

Nieuwe oppervlaktestructuur, warme kleuren en sfeerverlichting

Het instrumentenpaneel en de panelen van de voorportieren hebben een hoogwaardig, zacht schuimoppervlak met een nieuwe oppervlaktestructuur op basis van een unieke korrel. Deze structuur zal het interieurontwerp van ŠKODA in de toekomst blijven karakteriseren. De ambient sfeerverlichting die in de kleuren koper, rood of wit is in te stellen draagt ​​verder bij aan de aangename sfeer. De kleuren voegen een visueel accent toe aan de interieurtonen en vormen een interessant contrast met de stiksels op de stoelen. Tegen meerprijs kunnen klanten stoelbekleding bestellen die gemaakt is van Suedia microvezel. De nieuwe ŠKODA KAMIQ is optioneel leverbaar met comfortverhogende opties als verwarming van de voorruit, de achterzittingen en het stuurwiel.

Veel ruimte dankzij een lange wielbasis

De ŠKODA KAMIQ is gebouwd op het modulaire MQB platform en biedt de royale binnenruimte die traditioneel bij een ŠKODA hoort. Met een wielbasis van 2.651 millimeter zitten de achterpassagiers riant; de ruimte tussen de knieën en de voorstoelen bedraagt liefst 73 millimeter. De KAMIQ heeft 400 liter bagageruimte die eenvoudig is te vergroten tot 1.395 liter als de rugleuningen van de achterbank worden neergeklapt.

De wereldpremière van de nieuwe ŠKODA KAMIQ vindt plaats op de Autosalon van Genève die van 5 tot en met 17 maart 2019 plaatsvindt.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de ŠKODA KAMIQ? Schrijf je in en ontvang de KAMIQ e-mail updates.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.